·251 syf.····Okunma: 07 Nisan 2022 16:40 Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu. Bu eserin ismini ne zaman duysam beni kendine hep çekerdi. Italo Calvino'yla bu kitap aracılığıyla tanıştığım için çok mutluyum. Her zaman okumak istediğim bir yazardı. Kitabın dili, anlatımı, her şey çok güzel. Yazarın okur olmak ve yazar olmak ile ilgili düşünceleri çok güzel. Kitabı hangi pozisyonlarda okuduğunu, nasıl koktuğunu, kesim şeklini falan hep yazmış. Okumak ve yazmak onun için bir tutku olmuş. Şahsen ben de kitaplara hastalık derecesinde tapıyorum, her okuduğum kitabı kendi içinde değerlendirmeye çalışıyorum. Benim gibi insanları görmek, hele ki yazar olarak karşımda görmek çok güzel bir duygu. Ama şundan bahsetmeden geçemeyeceğim, kitap çok katmanlı bir hikayeye sahip. Bir adamın okuduğu bir romanın yarıda kalması ve devamını getirememesi nedeniyle yola çıktığı maceralarda her eline aldığı kitap komik bir şekilde başka roman çıkıyor ve hiçbirinin sonunu getiremiyor. Bu yüzden doğal olarak insanın kafası çok karışabilir. Okur deneyimi taze olanlara tavsiye edebileceğim bir kitap değil. Ama bu maceraların sonunda kitap kendi içinde bir bütün oluşturmuş. Bence Calvino yapılmayanı yaparak büyük iş başarmış, takdir etmek gerekli.
İyi okumalar.