Puan vermedi·68 syf.····Okunma: 08 Nisan 2022 23:11 Altıncı Koğuş kitabı yaşadığı sorunlar sonrası akli dengesinin bozulduguna karar verilen, hayatı sorgulayan zeki bir adam ile Rusyanın aydın kesimini yansıtan bir doktorun girdiği felsefi sohbeti konu alıyor.
İvan Dmitriç(Akli dengesi bozulmus hasta) babasının ölümü ile bütün mal varlığını kaybedip annesiyle ortada kalmış, yaşadığı maddi zorluklar sonrası egitimini yarıda bırakıp iş hayatına atılmış, ve günün birinde yolda gecerken tutuklanan birilerini görmesi hastalığının gün yüzüne cikmasina sebep olmuş,hastalığının gün yüzüne çıkmasıyla da hastaneye kapatılmış bir karakter.
Andrey Yefimiç(hastanenin doktoru) ise iyi bir ailede dogup kaliteli bir egitim görmüş,bol bol kitap okuyan,o dönemin aydınlarının felsefi düşüncelerine sahip, etliye sütlüye karısmayan,sorgulamayan bir karakter.
Bu ikilinin bribiriyle sohbet etmeye başlaması sonrası Doktorda gözle görülür bir degisim başlıyor. Hayatı ve düşüncelerini sorgulamaya başlıyor ve bu değişim de hastanedeki gorevlilerde doktorun akıl sağlığını kaybettigini düşündürüyor.
Altıncı Koğuş kitabı kitaplığınızın görünmeyen bölümünde değil de en göz alıcı bölümünde olması gereken bir kitap.Anton Çehov hayata karşı enerjiniz yüksek olmadan gerçekleri göremeyip sorgulamiyacagınızı anlatıyor.