2022 4. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2022 02:42
Dizisiyle efsaneleşmiş olan fakat kitabı ve dizisi arasında uçurumlar olan ünlü yazar Uşaklıgil'in unutulmaz eseri. Kitabın üslubundan bahsetmeyeceğim çünkü yazarı efsaneleşmiş sadece eklemek istediğim şey dili aşırı süslü olduğu için ve aşırı detay verdiği için "eeeh sadede gel artık" dedirtmedi değil. Gelelim en sevdiğim kısma karakter analizleri.. Nihal karakterini seven olur mu bilmem ama ben kendisini çok sevdim ve onunla empati kurdum çünkü bana göre içlerinde Bülent'ten sonra diğer masum olan kişiydi.Kandırılmayı ve babasının davranışlarını hak etmedi. Mutlu olmayı hak eden ince ruhlu biriydi Bihter yüzünden her sey gibi mutluluk da esirgendi tabii ki. Behlül bana göre sevmeyi bayılmak falan sanıyor herhalde.Bir göz teması iki güzel bakışa "Lakin ben sizi seviyorum,size aşık oldum." Behlül aşka ve serserilige aşık bir karakterdi.Nihal'e karşı olan hisleri de eminim sahteydi.Aynı Bihter'de olduğu gibi hevesini alacak sonra sıkılacak başka arayış içine girecekti zira tabiatı bu. Bihter inat uğruna kendinden yaşca büyük biriyle kendi iradesiyle evlenmiş daha sonra bu evliliğin büyük hata olduğuna kanaat getirmiş fakat bunu eşine söyleyip boşanmak yerine macera arayışına girmiş karakter.Herkes bihtere bayılır cesur kadın güçlü kadın vb derler fakat bana göre hiçbiri değil.He son anda Behlül her şey için Bihteri suçluyordu uhki bu da doğru değil çünkü ikisi birden suçlu. Adnan bey kesinlikle yalnızlıktan sıkılmış evlenmek isteyen bir karakter onu anladık aynı zamanda sürekli espriler yapan nahif bir karakter hak etti mi hayır ama ben biraz onda da suç buluyorum ne diye kızın yaşında kadınla evleniyorsun Firdevse yorum yok :) kısaca bana göre bihter de behlül de hatta kısmen adnan da hatalıydı. fakat adnan ihaneti bihter ölümü hak etmedi. cezasız kalan behlül oldu. son olarak aldatmak güzel bir şey değildir her yıl bu kitabın uyarlanan dizisi yayınlandığında bihtere queen demelerini garip buluyorum zira behlül kadar kendisi de hatalı ki kitaptan farklı olarak dizide ki daha cirkinlesmis birini aldatmak ve bunu gözünün içine baka baka yapmak utanç verici ve iğrenç.
Aşk-ı MemnuHalid Ziya Uşaklıgil · Kapra Yayıncılık · 202122,8bin okunma