2022 21. kitabı
Son zamanlarda okuduğum gerilim kitapları maalesef beni çok tatmin etmiyor. Bu kitapta beni ikilemde bıraktı. Çünkü 160 sayfa çok durağandı. Ayrıca fiillerin her cümlede şimdiki zaman kipi ile çekimlenmesi anlatım bozukluğuna sebep oluyordu. Kitapta geçen bir cümle ile örnek vereyim: "Eldivenlerinin kan içinde olduğunu görüyorum." cümlesinde yer alan görmek fiilinin "Gördüm." yazılarak çekinlenmesi gerekirdi. Ancak bu şekilde anlatım bütünlüğü sağlanırdı. Sizler anlatımda fiil çekimlerine ya da yazım kurallarına belki çok dikkat etmiyorsunuzdur. Belki de sizleri rahatsız etmiyordur ama ben çok takılıyorum. Özellikle kitap durağan ilerliyorsa daha çok gözüme batıyor. İşte bu hatalar 160 sayfa boyunca beni baya rahatsız etti. Kitap 344 sayfa olduğu için giriş bölümünün de başarılı bir şekilde kurgulanmasını isterdim. 160. sayfadan itibaren olaylar hızlanmaya başladı. Nihayet olay akışına kapılınca bende bahsettiğim kusuru görmezden gelmeye başladım. Benim gibi müptela bir gerilim okuyucusuysanız kurgu biraz hafif gelebilir. Çünkü katili ve kurgunun bazı yerlerindeki gidişatı tahmin ettim. Hatta tahminlerim doğru çıktı. Türe yeni başladıysanız eğer kurgu size baya iyi gelebilir. Özellikle sonlara doğru ters köşe olacağınızı söyleyebilirim. Çünkü giriş bölümünü görmezden gelirsek final bölümü oldukça iyiydi. Bu kadar iyi olacağına dair açıkçası umudum yoktu. Yani tam anlamıyla tatmin olmak için sonuna gelmeniz lazım. Ayrıca kurguda sizi rahatsız edecek düzeyde kan ve dehşet yok. O kadar ürpermezsiniz. Olayları çözmeye ve tahmin etmeye çalışırsınız. Anlattıklarım ışığında neden ikilemde kaldığımı anladığınızı umuyorum. Okuyup okumama kararını ise size bırakıyorum.
Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20226,8bin okunma
4.888 Gösterim