Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 11 Nisan 2022 09:38 Rabbimizin, Ramazan ayını özellikle, dardaki kullarına tahsis etmesi ne büyük bir ihsandır. Her Ramazan ve her yerde hazır olan rahmetin, özellikle çok kolay ulaşılır ve tutulur bir tarzda Ramazan ayında önümüze konması, ancak erhamırrahimin olan Allah’ın lütfedeceği bir nimettir. Bize bizden daha çok acıyan Rabbimizin bir lütfudur o.
Ramazan ay olarak, içerik olarak olduğu gibi rahmettir.
Bunu bilmeyen de yoktur. Göz ardı edilen önemli bir hakikat daha var : Bunca büyük bir nimeti İblis, dileyenin yararlanabileceği şekilde serbest bırakmayacaktır. Ramazan büyük olmasına büyüktür elbette.
Büyük bir fırsat, değerlendirildiğinde büyükse, kaçırıldığında da kaçan büyüktür kesinlikle.
Kitabı genel itibari ile beğendim. Toplam 9 başlık üzerinden Ramazan’ın “aslında” ne olduğu, Ramazan ayının nasıl geçirilmesi gerektiği, nelerin doğru ya da yanlış olduğu, Peygamber efendimizin ve ashabının Ramazan ayını nasıl değerlendirdikleri ve günümüz Ramazanı gibi konularda düşünceler ifade edilmişti. 8 başlık direkt bilgi verici edebi bir tarzdayken son başlık sanırım hocanın konuşmalarından birinden alınarak oluşturulmuştu, zira biraz daha sohbet havası ile oluşturulmuştu cümleler.
Ramazanı günümüz insanının biraz şov haline getirdiğini vurgulayan ve bundan duyulan rahatsızlığı dile getiren ifadeler yoğunluktaydı.
Bir cümle dikkatimi çekti. “Ramazan çadırlarının israf olduğundan” söz ediyordu bu cümlede. Evet belki gerçekten öyle. Çoğu çöp oluyor, ihtiyaç sahibinden daha çok zenginler belki de bu sofralara kuruluyor. Bunlara katılabilirim. Ancak ardından gelen cümle “zaten evinde iftar edemeyecek kim var ki bu ülkede” şeklinde idi ki buna pek katılamıyorum...