EsSelâmu Aleykum ve Rahmetullah,
Kalbi dinç tutmak ve insanların en çok gaflette olduğu ayın Şaban ayı olduğunu haber veren Peygamber'im...
Ramazana yaklaşan günlerde okunması gereken bir eser.
Ramazan nedir ? Ne değildir ? Ramazan Ayının Fıkhı vs. Hocamız çok güzel sohbet tadında anlatmış, okurken sanki hocamın dersinde karşı karşıya dinliyormuşum gibi hissetmedi değilim. Kitabı hemen bitirmeye kıyamadım :))
Enes bin Malik radıyallahu anh diyor ki :
"Her gelen zaman öncekinden daha beter olacaktır. Ta ki Rabb'inize kavuşuncaya kadar! Bunu Peygamber'imiz aleyhisselamdan duydum."
Allah razı olsun Enes b. Malik(r.a), hani bazen işin içinden çıkamayız 'ya ahir zamandyız biz de o zamanda olsak daha iyi olabilirdik, ahir zamanın zorlukları, ahir zaman, ahir zaman..' bu tür bahanelerimiz çoktur Rabbim bizi affetsin, gerçekten olmaması gereken bir şey.. Bir işe başlarken de oradaki hatalarımızı kabul ederek başlamamız gerek, yap(a)mıyorum kelimesine sıpınmanın bir manası yok, oradaki 'a' harfini çıkarınca hatamızı kabul edip yol almış olacağız, Seyyidül İstiğfar'da da 'Üzerime olan nimetini ve günahlarımı kabul ediyorum' diyoruz, demek ki kabul etmek ve bahanelerin arakasına sığınmamak gerek.. Efendimiz aleyhisselatu vesselam'ın da bize haber ververdiği gibi, evet her gün bir önceki günden daha zor olacaktır elbette fakat unutulmaması gereken bir hakikat de 'Allah âdildir.'
Nureddin hocamız bir çok konuya değinmiş belki ama benim dikkatimi çeken zaman konusuydu, dilimin yettiğince kendimce bir şeyler demeye çalıştım..
Minik bir dip not olsun(kendi nefsime):
Tam kendimize dönme, kendimize yönelme, muhasabe etme, kalbimizin raflarındaki tozunu alma zamanı.. Her zaman olması gereken bir şey tabiki fakat şu zamanda daga da özenle bir kalp kalp temizliği şifa