1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Ailesiyle İstanbul’a geldikten sonra on yaşına kadar hafızlık ve ilk dini eğitimini babası Hilmi Yıldız hoca efendiden aldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ederken değişik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya başladı. Aynı zamanda kürsü hatipliğine de devam etti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Umm Al-Qura Üniversitesi’ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi ve aynı dönemde hadis hocalarından özel dersler aldı. Büyük Muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük alim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve Emin Saraç hocaefendi icazet aldığı hocalardan bazılarıdır. İstanbul’a döndükten sonra on yıl boyunca babasının kurmuş olduğu Kur’an Kursunda hafızlık ve dini eğitim verdi. Aynı dönemde tercüme eserler kaleme aldı. İstanbul’a dönüşünden sonra sivil toplum çalışmalarına da devam etti. Senabil Hizmet ve Kültür Vakfı, Sena Eğitim Ve Kültür Vakfı, Tüketiciler Birliği, Sosyal Doku Derneği vb. yirmiye yakın kurum ve kuruluşun öncülüğünü yaptı. Çocuk ve aile eğitimi, Gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat Eğitimi, Ümmet Bilinci vb. konularda yüzlerce seminer ve konferans verdi. Aylık düzenli olarak dört dergide (Altınoluk, Reyhan, Genç Doku, ElifElif) düzenli yazılar yazmaktadır. Halen Senabil Hizmet ve Kültür Vakfında çalışmalarına devam etmekle beraber evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, düzenli olarak her hafta Sosyal Doku Derneği’nde Pazar sohbetleri vermektedir.
“Baktım ki zaman en değerli şey.
Zamanı da en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.”
Ziyaretlerden hoşlanmadım. İki şey arasında kaldım bu sefer: Onları reddetsem, alışılmışı bırakıp yalnız kalacaktım. Ziyaretleri kabul etsem, zamanım helak olacaktı. Ziyaret anlarında zorlandım mı sözü kısa kesiyordum ki kalksınlar.
İbnülcevzi
Bakın gençler!
Şeytan'ın elindeki, bizi yıkabileceği en büyük kozu karşı cinstir! Resmen, şeran-ki bir evliliğin dışında- kızla ve erkekle bütün ilişkiler ölümcüldür! Şeytan buna, "Kızın hidâyetine vesile olmak" diye bir kılıf uydurabilir. Sakın inanma! Sapıtarak hidâyete vesile olamazsın sen!
Bu kitabı okuduktan sonra, bazı kitapların akla, kalbe, ruha şifa olduklarını bir kez daha anlamış bulunmaktayım :) Bütün söyliyeceklerim bu kadar.
Allah razı olsun Nurettin Yıldız hocamdan.
Bu Ümmetin KızıNureddin Yıldız · Tahlil Yayınları · 20172.235 okunma
Allah Teala'ya hamdederiz. Sevgili Peygamber efendimize de salat ve selam ederiz.
Hocamızın Ramazan ayının önemini, Ramazan ayında yapmamız gerekenleri ve yapmamamız gerekenleri anlattığı kıymetli bir eser. Hanımlar için de ayrı bir bölüm var içinde. En sonda ise "Ramazan Katliamı" isimli bilgilendirici bir yazı bulunuyor.
Tabii ki Müslümanların okuyup faydalanması gerekiyor, akıcı bir kitap.
İnsan bildiğini zannettiği şeyleri bile sürekli tekrar etmeli. Ne demişler "et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen" yani "tekrar güzeldir yüz seksen defa olsa da"
Ramazan ayında yapmamız gerekenlerle ilgili kitaptan birkaç not paylaşmak istiyorum.
- İlk hamle nasuh bir tevbe olmalı. (Riyazü's Salihin gibi sahih bir hadis kitabından tevbe ile ilgili hadisler okunabilir.)
- Orucun nasıl tutulduğunu yani fıkhını öğren.
- Gece kıyamına kalk.
- Mümkünse namazlarını cemaatle kıl.
- Teravih namazını hakkını vererek kıldıran bir imamın arkasında kıl.
- Alanı Allah'tır, vereni de ben diyerek bol bol sadaka ver.
- Kur'an'ı daha fazla oku. (Ki Kur'an bu ayda indirilmiştir.)
- Huzurlu kalplere sahip olabilmemizin yegane yolu olan zikri bırakma.
- Bir ilim meclisine iştirak et, bir ayet tefsiri, bir hadis açıklaması öğren.
- Özellikle Ramazan'ın son on gününde itikafa girmeye çalış. Evinde bir saat bile olsa itikafa gir, ibadet et, tefekkür et.
- Bütün bir Ramazan ayı boyunca Kadir gecesini ara ve ibadeti bırakma.
- Kardeş çevreni genişlet, affet ve af dile.
- Dua için özel vakitler tahsis et.
- Allah'ın ipine sımsıkı sarıl.
ve hayatını Ramazanlaştır.
Ramazan RisalesiNureddin Yıldız · Tahlil Yayınları · 20102.440 okunma
Dua büyük bir silahtır. Vaktine ve şartlarına uyularak yapılan bir dua mü'minin yardımcısıdır.
Dua silahının nerede ve nasıl kullanılacağını bilemeyen veya nefsine hâkim olamayıp ölçüsüz dualar eden mü'min kendine zarar verir.