M. Ali Haşimi
Bu eserde müslüman kadının kendisine, ailesine ve toplumuna karşı olan sorumlulukları ele alınmakta, diğer insanlarla ne tür bir ilişkide olması gerektiği ayet ve hadislerle anlatılmaktadır. Eser müslüman kadının hayatın çeşitli alanlarındaki rolünü ortaya koymaktadır. Çocuklarının eitimi konusunda sorumluluğunu bilen şefkatli bir anne, eşinin yanında onunla birlikte mutluluk dolu bir hayat inşa eden iyi bir eş, anne babasının değerini bilen hayırlı bir evlat, akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla iyi ilişki içerisinde olan, bunun yanısıra bilinçli ve kişilik sahibi bir fert olarak toplumun şekillenmesinde rol oynayan müslüman kadının üstlendiği sorumluluklar bu kitabın işlediği konulardır.
460 sayfa

Müslüman Kadının Şahsiyeti
9/10 puan verdi
Çok güzel bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim. En güzel yanı da Kur'an ve hadislerle konuların belirlenmiş olması ve bir konun içinde hadislerin ve ayetlerin olması. Başka bir güzelliği ise Sahabe-i Kiram Hanımlarımızın hayatlarından da kesitler var. Arada tavsiyeler :) günümüzden kesitler :) velhasılı kelam her Müslüman bayanın okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum
Kur'an ve Sünnet'e göre Müslüman Kadının Şahsiyeti
Kur'an ve Sünnet'e göre Müslüman Kadının ŞahsiyetiM. Ali Haşimi · Risale Yayınları · 19991,425 okunma
9/10 puan verdi
Her konuyu ayet hadisle açıklaması çok güzel olmuş..Dini kitap okumaya yeni başlayanlar için gayet ideal bir kitap ama sürekli dini okuyanlar için tekrar edici bir kitap benim için öyle oldu çünkü ben okurken biraz sıkıldım..
Müslüman Kadının Şahsiyeti. ♡♡
10/10 puan verdi
Kitap boyunca Müslüman Kadının Şahsiyeti İslam'ın hayatın çeşitli alanlarındaki yönlendirmelerine uygun,akli,ruhi,psikolojik, ahlakî ve yaşam tarzında ince ve derin manalı kurallara münasip tarzda tecessüm etmiş.Manasi apaçık ayetler ve sahih hadisler,onun şahsiyeti ile ilgili hassas dengeyi bir yönı diğer yöne tercih etmeksizin;kadının anne babasıyla,akrabalarıyla,kocasıyla,çocuklarıyla,komşularıyla dostlarıyla ve yaşadığı toplumun duğer fertleriyle olan ilşkilerini dile getirmiş ve ortaya koymuştur. Eser müslüman kadının,hayatın çeşitli alanaladındaki rolünü ortaya koymaktadır. Çocuklarının eğitimi konusunda sorumluluğunu bilen şefkatli bir anne,eşinin yanında onunla birlikte mutlu dolu bir hayat inşa eden iyi bir eş,anne babasının değerini bilen hayırlı evlat,akrabalarıyla,komşularıyla, arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuran bir fert olarak toplumun şekillenmesinde rol oynayan müslümanın kadının üstlendiği sorumluluklar muntazam bir şekilde işlenmiş. Rabbim okuyup ilim öğrenip, Öğrendiklerimizle de amel etmeyi nasip etsin. Hayırlı okumalar..;)
Puan vermedi
Başarı Allah’tandır, Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun. Bir kitabın daha bitiş kapağını kapatmış oldum. Uzun zamandır okuduğum kitapların en iyisiydi. Müslüman bir kadının sosyal yaşantıda nasıl bir rol üstlendiğini, nasıl bir konumu olduğunu özetliyor. Müslüman kadının nerede nasıl davranacağını kuran ve sünnet ışığında ele alıyor. Batı’nın aksine kadına, kadın olduğunu hissettiren bir kitaptı.
Puan vermedi
Kaç aydır elimde olduğunu bile bilmediğim kitap sonuda Elhamdülillah dedirtti. :) Yazar o kadar güzel bir dille, hadislerle, ayetlerle ve kıssalarla müslüman kadının asıl bürünmesi gerektiği kimliği anlatmış ki size kesinlikle okumalısınız demeden geçemeyeceğim. Yazar; Müslüman Kadının Rabbine Karşı Görevleri Müslüman Kadının Kendisine Karşı Görevleri Müslüman Kadının Anne ve Babasına karşı Görevleri Müslüman Kadının Kocasına Karşı Görevleri Müslüman Kadının Çocuklarına Karşı Görevleri Müslüman Kadının Akraba ve Yakınlarına Karşı Görevleri Müslüman Kadının Komşularına Karşı Görevleri Müslüman Kadının Arkadaşlarına Karşı Görevi Müslüman Kadının Topluma Karşı Görevleri diye bir suru başlıkta toplamış kitabı. Bence kitabı okuyan herkes hayatında uyguladığı ve kitaptaki bahsedilen insanların uyguladığı şeyleri ister istemez karşılaştıracak. Bundan dolayı " o insanlar bunu yaparken ben neden bunu yapmıyorum" dedirtecek bir kitap. İnsan hani bir şeyin yanlış olduğunu bile bile yapmak istediği zaman boyle vicdan azabı ceker ya az buçuk onun gibi bir şey iste. Yanlış yapmak üzere ama okuduğu bu kitapta yaptığı şeyin yanlış olduğunu okumuştu, bunu yapması ne kadar doğru ?! İnsanı cidden düşünmesi gereken konularda düşündüren güzel kitap. Müslüman Kadının Şahsiyeti kitabın adı ama bunu erkek kardeşlerimiz de okuyabilir çünkü bir kadın üzerinden anlatılan bir çok konuda aslında bir erkeğinde yapması gereken, bürünmesi gereken kimliğe az çok değinmiş
9/10 puan verdi
Müslüman kadının nasıl davranması, ruhunu nasıl eğitmesi gerektiği, müslüman bir kadının üzerine düşen görevleri (görevden ziyade aslında bir nevi fıtri sorumlulukları), örnek bir mümine hanımın nasıl davranışlarda bulunabileceğini tavsiye eden ve bunları madde madde anlatan, açıklayan bir kitap olmuş. Her müslüman genç kızın, kadının okuyup, buna göre hayatını iyileştirmeye yönelik davranışlarda bulunup bilinçli birer müslüman olmak için gayret etmesi gerektiğine inanıyorum. Toplumumuzdaki alışılagelmiş müslüman kadın imajından ziyade, çağımızda, bilinçli, kendini yetiştirmiş, çok okuyan(fakat okudukarını iyi seçebilen), örnek bir saliha kul/kadın olma yoluna gidilmesi gerekiyor. Okuduğumuz bildiğimiz şeyleri yaşama geçirmemizin gerekli olduğuna inanıyorum..
#kitapvecayy_
10/10 puan verdi
Esselamun Aleykum Ya Cema'ati Muslimin. Harika mı Harika bir eserin daha sonuna geldik. İnanın hiç bitmesini istemezdim *_Müslüman Kadının şahsiyetini_* bu kadar güzel ifade eden hiçbir eser okumadığıma eminim. Hiçbir noktası kaçırılmadan tam olarak İslam'a uygun bir kadının yaşantısı nasıl olur sorusuna en güzel yanıt ile yazılmış değerli bir eser. Geçen bölümlerde Müslüman kadının sanıldığı gibi sadece evde oturan, çocuk yetiştiren ve ev işlerini düzenleyen biri olmadığını, bunlarla birlikte nesilleri eğiten, kahraman yetiştiren, İslâm davetine önderlik eden, hayatın çeşitli cephelerinde toplumun yapılanması, uyanışı ve kalkınmasında temel bir unsur olduğunu; kâinatın imarında, yaşamın sürmesinde, insanlığın mutluluğunda ve hayatın monotonluğunun renklendirilmesinde erkeğin yanı başında bulunduğuna şahit olduk. Bu güzel eseri bütün insanlığın okumasını Allah'tan niyaz ediyorum. Umulur ki Müslümanlar şuur, gayri müslimlerde hidayet bulur...
9/10 puan verdi
Sadece Kur`an ve sünneti kaynak alan, her müslüman kadının istifade edebileceği bir eser olmuş. Müslüman şahsiyetin gerekliliklerine her detayıyla değinilmiş. Tek seferde okumak yetmiyor, sık sik başvurabileceğiniz bir kitap aynı zamanda. Gelecek nesillerin yetişmesinde kadınların, annelerin rolünü çok önemsiyorum. Biz yetişeceğiz ki nasipse yetiştirebilelim. Çok beğendim. İlgilenenlere önerilir.
10/10 puan verdi
Sanırım uzun süre tadı damağımda kalacak bir kitabın kapağını kapattım. Genel olarak Müslüman bir kadın nasıl davranmalı, nelere dikkat etmeli gibi konular ele alınmış. Okudukça kendimdeki eksikleri fark ettim. Her konuyla alakalı olarak ayetler ve hadisler sıkça tekrarlanmış, emek verilerek yazılmış bir kitap. Umarım öğrendiklerimden istifade edip hayatıma geçirebilirim. Müslüman kadınlara tavsiyemdir. Keyifli okumalar…
10/10 puan verdi
Müslüman kadının evvela Allah karşı olan görevleri ile başlayıp devam eden harika bir eser. Okuduğunuzda müslüman hanımın kim olduğunu ve kim olmadığını anlayacaksınız.

M. Ali Haşimi
M. Ali HaşimiYazar · 6 kitap
1925 yılında Suriye’nin Halep şehrinde doğdu. Üniversite öncesi tahsilini Halep’te tamamladı. Şam’da Dimeşk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü 1959 yılında tamamladı. 1960-1974 yılları arasında Halep’te öğretmenlik yaptı. Kahire Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’nde 1965 yılında yüksek lisansını, 1970 yılında da doktorasını tamamlayan yazar yurt dışında bir müddet öğretim üyeliği de yaptıktan sonra Halep Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliğinde bulundu. 1974 yılından itibaren Suudi Arabistan’ın çeşitli üniversitelerinin Eğitim Fakültelerinde emekli olana değin ders verdi. Yazarın Arap Dili ve Edebiyatı alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra çeşitli dinî eserleri de bulunmaktadır. Bunlar arasında Kuran ve Sünnet’e Göre Müslüman Şahsiyeti, Kuran ve Sünnet’e Göre Müslüman Toplumu isimli eserleri (ikisi de yayınevimiz tarafından yayınlanmıştır.) bütün İslâm dünyasının da beğeni toplamış, Türkçe dışında İngilizceye de çevrilmiştir.Yazarın yayınevinden çıkan diğer kitapları: Kur´ân’da Resullullah / Kur’an ve Sünnet’e Göre Müslüman Kadının Şahsiyeti / Kur’an ve Sünnet’e Göre Müslüman Toplumu Bu eserde müslüman kadının kendisine, ailesine ve toplumuna karşı olan sorumlulukları ele alınmakta, diğer insanlarla ne tür bir ilişkide olması gerektiği ayet ve hadislerle anlatılmaktadır. Eser müslüman kadının hayatın çeşitli alanlarındaki rolünü ortaya koymaktadır. Çocuklarının eğitimi konusunda sorumluluğunu bilen şefkatli bir anne, eşinin yanında onunla birlikte mutluluk dolu bir hayat inşa eden iyi bir eş, anne babasının değerini bilen hayırlı bir evlat, akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla iyi ilişki içerisinde olan, bunun yanısıra bilinçli ve kişilik sahibi bir fert olarak toplumun şekillenmesinde rol oynayan müslüman kadının üstlendiği sorumluluklar bu kitabın işlediği konulardır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.