2022 4. kitabı
Satışa dönük söylemler arka plan çalışmalarında kendinin de bir çok şeye cevap bulamadığını ve çeliştiğini okuduğunuz satırlarda size hissettirir .. Sayfa 362(bknz) “Tesadüften bahseder.. Ve benim için yıkım burada başlar şöyle ki Sokrates böyle der ; “ Kainatta tesadüfe tesadüf edilmez “ Bu kitabı okumadan önce de hep şu söylemim olmuştu Evrenin tesadüf edecek kadar tembel olmadıgını düşünürdüm. Evrenle alakalı oluşumdan bahsederken “ Tümüyle rastlantı sonu “ diye bahsetmeyip araştırmalar devam ediyor deyip bir sonuca varmazken , Evrene tesadüf eden tek şey bizmişiz gibi bir sonuca varıyor. Yani bir bilim adamından Tesadüf kelimesini duymak çok hayal kırıklığı çok sarsıcı .. Sanırım bu kısım ateist seviciliginden ötürü kaynaklanıyor. Kuantum şarlatanlığı tadında olsa da herkesin okuması gereken bilgi yüklü bir kitap gene de. Sonuç olarak bazı açıklamalar çok zorlama gelse de büyük ölçüde deistlik propagandası kıvamında ama seleksiyonu güzel anlatmış şimdi yalan yok heikeler ve samuray yüzlü yengeç betimlemesi keyifliydi
İnsan ve Toplum
Kozmos - Evrenin ve Yaşamın SırlarıCarl Sagan · Altın Kitaplar · 20227,1bin okunma