Huzursuzluk
2022 16. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2022 18:50
Öncelikle kitabı pek beğenmiş sayılmam. Olay örgüsü beklediğim Livaneli tarzı değildi. Aslında kitabın ortaları çok güzeldi akıcı bir şekilde bir oturuşta okudum o kısımları, fakat sonlarına gelince sanki Livaenli’nin öylesine koyduğu bir sevda, aşk, “garam” vardı. Hikayeye renk katan şey düşünce yapısını değiştirebilecek şekilde yazılmış olması. Göçmenlere karşı önyargı içinde yaşayan insanlara okutulması gereken bir kitap. Kitaptaki Zilan karakteri en sevdiğim karakterdi. Kendisinin diğer göçmen ticaret için kullanılmış kadınlardan farkı olmasa da yine de yaşadıklarını anlatması dikkatimi çekti ve beğendim. Livaneli’nin kitaplarındaki okuyanın anlayabileceği genel bir insanı eleştirel tavrını burada kullanması çok yerinde ve doğru olmuş. Kitabın bana kattığı şeylerden biri de kendi önyargılarımın yıkılmış olması, inanç biçimlerinden birini öğrenmiş olmam bana en büyük katkıyı sağladı fakat sonu yine de hoşuma gitmedi. Kitabın Meleknaz’a Yolculuk kısmında bitmiş gibi davranacağım. Huzursuzluk Zülfü Livaneli
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,6bin okunma