2022 38. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2022 09:46
Dünya kuruldu kurulalı insanoğlunun en belirgin sorunu, insan yaşamını ruhsallaştırmak,onu özel bir ölümsüzlük düzeyine yükseltmek, tüm diğer organizmaların ortak yönünü oluşturan yaşam-ölüm döngülerinden ayırmak olagelmiştir. Ernst Becker’ın bu sözüne kitabın ilk sayfasında yer veriyor yazar. Yine önsöz niteliğindeki bu ilk sayfa da Dylan Thomas’ın “Gitme o güzel geceye usulca” ( Do Not Go Gentle into That Good Nigh) adlı müthiş şiirinin bir mısrası olan “Bağır, bağır öfkeyle ışığın tükenişine “ dizesi ile kitaba merhaba diyoruz. Aslında bu iki alıntı kitabın temel konuları olan, yaşlanmaktan ya da ölümden kaçış ve ya ölümsüzlüğün arayışı konularının habercisi niteliğinde. Bir insan bir hayatta ne kadar değişik ünvanlara sahip olabiliyorsa o kadar da hayata değişik kollarla tutunmuş oluyor. Kahramanımız Alobar ilkin bir kral olarak karşımıza çıkıyor, ölüme yaklaştığının habercisi olan saçına düşen ilk akla başladığı ölümden kaçış- ölümsüzlüğü arama yolculuğuna yıllar yıllar sonra mahkum olarak devam ediyor. Himalayalara giderken tanıdığı güzel Kudra’yı Paris’te kaybettiği yerde onca zaman sonra bulabilecek mi ? Parfümün keşfedilişi üzerine yazılmış bu muhteşem eser tüm fantastik roman sevenlerin beğenerek okuyacakları bir eserdir.
Parfümün DansıTom Robbins · Ayrıntı Yayınları · 20196,4bin okunma