Puan vermedi·496 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Nisan 2022 00:00 Eser 20 yıl arayla yayımlanan iki cilt olan kitap yayınevi tarafından tek cilt haline getirilmiş.
Kitabin birinci cildi 1931 ikinci cildi 1951 de yayınlanmış.
ilk cildini okuduğumda şaşırdım. çok farklı bir anlatım var. Bu kitaba ne denir pek bilemedim ama bence bu kitap insan psikolojisini anlamak isteyen için güzel bir rehber, klavuz. Hakikaten okuduğum her bir günlükte - GOG dünyayı dolaşırken karşısına çıkan ilginç olayları, tanıştığı ilginç kişilikleri, hakkında ilginç olaylar duyduğu kişileri kendisi bulmuş ve onlarla konuşmalarını sayfalara aktarmış. - bir insanın farklı bir karakter analizi ile karşılaştım.
çoğu sayfasında yok artık dediğim bile oldu. Gülerek okuduğum bölümler üzerinde çokça düşündüğüm bölümler oldu.
Aslında okurken biraz yoruyor ama bu yorması okumaya engel olmuyor, hem yoruluyor hem de okumaya devam etmek istiyorsunuz.
Gog, kendini bir rüzgarın önüne bırakmış resmen ve rüzgar onu nereye sürüklemişse oraya gitmiş ve her gittiği yerde de tuhaflıklar peşini bırakmamış. Bu tuhaflıkları kaleme almış. ve burada anlamamız gereken şey gerçekten Pappini mükemmel bir gözlem gücüne sahip. Gerçekten bu kadar ilginç olayı yazabilmek kolay değil. Okudukça bakış açısındaki farklılık sizi büyülüyor hakikaten. ilk kitap biraz daha sıradışı olayları ele almış.
Birici kitap bittikten sonra ikiye başlayınca sanki Gog yavaş yavaş hayatın gerçekliğini de aktarmaya başlıyor ve daha olgun, daha çok düşündürmeye yönelik olayları kaleme alıyor. Şüpheci düşünceye ve mücadeleci bir ruha sahip olan Amerikalı bir milyarder olan Pappini, aradığını çok fazla dolaşmasına rağmen hiç bir yerde bulamamış ve her şeyin boş olduğu ve aslında bir hiçlikten ibaret olduğu sonucuna varıyor. İkinci kitap birinci kitabın ütopikliğine nazaran daha realist. Bilgi yönünden de daha yoğun.
Zaman geçtikçe konuştuğu kişiler ve olaylar biraz daha gerçekliğe dönüşmüş gibi geldi bana.
Sıra dışı olaylar, akıcı anlatım....
okuyunca ne demek istediğimi anlarsınız.