Puan vermedi·216 syf.····Okunma: 19 Nisan 2022 15:54 Greene'in bu kitabı bir yasak aşk hikayesini anlatıyor. Arka kapağı ilgimi çektiği için alıp başlamıştım. Klişe bir aşk hikayesi olduğunu söyleyebilirim aslında, ama dilinden kaynaklı olsa gerek, kitap benim için akıcıydı. Henry, Bendrix ve Sarah arasında geçen roman, aynı zamanda dini anlamda ayrıntılı sorgulamalar da içeriyor. Ama bana kitabı aldıran, arka kapağında geçen 'savaş' zamanında geçen bir hikaye olmasıydı. Kitabı savaş psikolojisini anlama, o atmosferi hissettirme açısından çok yetersiz buldum.
Karakter oluşumunda da yazarın Henry karakterini tam olarak yaratamadığını, belirsiz bir karakter olduğu için, onun olduğu bölümleri okumaktan keyif almadığımı söyleyebilirim. Bu romanın baş karakteri kesinlikle Bendrix. Zaten kitap da onun ağzından anlatılıyor. Bazı noktalarda bilinç akışı tekniği kullanıldığı için okuma alışkanlığını yeni kazanan kişilere tavsiye edebileceğim bir roman değil. Onun dışında ortalama bir okuyucu olan, aşk okumak isteyenlere fazla bir beklentiye girmeden okumalarını tavsiye edebilirim. Kitapla kalın!