Karatay Sözü
2022 23. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2022 00:01
•Şeyh Edebali der ki; “Toprak sıhhatli olmazsa ektiğiniz hiçbir tohum yeşeremez!” •İbn-i Sina’dan esinlenen büyük düşünür Voltaire de 17.yüzyılda şöyle demiştir; “Tıp bir sanattır,insanı oyalar,bu süre içinde hasta iyileşir” •Hayatımıza iki yıl önce tamda bugünlerde baharın ilk zamanlarında girdi Covid-19, evlerimize kapanmak zorunda kaldık,korkutulduk,nefesimizi maskeler ardında aldık.Daha sonra aşı girdi hayatımıza,ilaçlar,zorunlu kısıtlamalar kurallar ve “Korku”virüsten daha hızlı yayıldı zannımca. O dönemlerde kimimiz en yakınlarını kaybetti kimimiz zorlu hastalık süreçlerinden geçti. Kime inanacağımızı şaşırmış vaziyetteydik çok iyi hatırlıyorum. Bağışıklık sisteminden bahsetmişti o dönem Canan Karatay hocam,kelle paça yiyin bol bol demişti.Hiç hoş ve inanılır bulunmamıştı bu açıklamalar.Bir kargaşanın içinde o ses kısık kalmıştı. “Karatay Sözüne” hep inandım yıllardır.Onun cümleleri bir babaannenin sıcaklığı, güvenilirliği gibiydi hep bana göre.Yarım asırdan fazla hekimlik yapmış bir İnsan olarak şöyle diyor; “Her türlü virüse bakteriye karşı gelişen korkuyu azaltmayı ve kişilerin ruh ve beden sağlığına kavuşmasına vesile olmayı “kutsal“ bir görev olarak görüyorum.İnanın ve de güvenin ki,SARS-CoV-2 de varyantları da diğer grip virüsleri gibi rahatlıkla tedavi edilebilen yeni tür bir grip enfeksiyonudur.Bunun için de her yaşta,her zaman da,her koşulda bağışıklık sisteminin güçlü,bağışıklık zırhının sağlam olması gerekmektedir.” ”Karatay Sözü” Virüs ve Bağışıklığa dair tüm soru işaretlerine cevap niteliğindeemeğinize sağlık hocam sindirerek ve severek okudum.Rabbim sizi Türk toplumunun başından eksik etmesin inşallah.Endüstriyel çıkar gözetmeyen sayılı İlim ve Bilim insanlarıdan olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum @cananefendigilkaratay •••İnsanı hasta olarak ele alan tüm doktorlarımızın ve bilim insanlarının İbni Sina’nın da açıkladığı gibi,insan tüm fizik ve ruh varlığı ile yaşadığı çevresiyle, yaşamakta olduğu alışkanlıklarıyla birlikte yaşadığı aile fertleri ile ele alınmalıydı.
Karatay SözüCanan Karatay · Hayy Kitap · 2022290 okunma