Hep benzer kurgular okumaktan sıkıldım yok mu şöyle değişik bir şeyler diyenler için #nefisbirkitap tavsiyem var bugün size. Çin’in geleneklerine bağlı, baskıcı, katı kuralları olan ailelerinden birinde on dört yaşında bir kız olmak.Üstelik yaşıt hemcinsleri gibi yaptırımlara boyun eğmek yerine yapılmayanın, denenmemişin peşinden gitme cesaretini göstermek. Yakın zamanda kaybettiği belki de tek gerçek arkadaşı olan ninesinin ardından, ondan öğrendiklerinin izinde kendine toplum normlarının dışında bir yol çizmeye çalışan kahramanımız, eş ruhunu, aradığı insanı bulur. Önce bir merak sonra hayranlık ve nihayetinde ilk aşka dönüşen bu arkadaşlığın Xıaomi’nin bir kız olması dışında hiçbir mahsuru yoktur aslında.Her şey abisine uygun bir eş adayı ararken, ha bir de ninenin karatavuğunun ötmüyor oluşunun peşine düştüklerinde başlıyor.Abiye eş mi ninenin karatavuğu mu ?Biraz kafanız karışmış olabilir.Olsun okuyunca taşlar oturacak yerine, sakin olun.️Xıaomi’yi o pazar tezgahının başında gördüğü andan itibaren ona yaklaşma, onunla olma hatta ona dönüşme yolculuğu başlıyor kızımızın ve biz de bu yolculuğun usul usul anlatımının büyüsüne kapılıp kendimizi hikayenin içinde buluveriyoruz.İki kızın aşkını mı okuyacaksınız acaba yoksa hayranlık mı, sevgi mi, olmak isteyip olamadıkları mı? Cevaplar ve daha fazlası kitapta.Dilinin yalınlığına hayran olduğum bu kitabın anlatıcısı olan ana karakter kızımız,durmadan bıdı bıdı anlatıyor ama nasıl güzel bir anlatım. #çin ‘e gidiyor #çinli oluyorsunuz okurken çünkü toplumun tüm karakteristik ögelerine yer verilmiş kitapta.Yalnız ilginç olan ne biliyor musunuz? Bu kitabı yazan bir #arjantinliyazar ️@eduardoberti_ ‘nin bir Çinli gibi konuya bu kadar hakim olup yazması kesinlikle takdire şayan. Zaman ve mekan sınırlarını aşan, yitirilen fırsatlar, elden kayıveren duygular, toplumun köşeye sıkıştırdığı hayatlar, her şeye rağmen açılan yeni yollar üzerine aynı anda narin sade ve sarsıcı olmayı becerebilen unutulmaz bir roman #düşlenenülke #mutlakaokuyun #sağliklavekitaplakalın #keşfet @metiskitap #okudumbitti #bookstagram #booksreview #booksphotography #gençkız #ilkaşk #china #chinagirl #chinalife #kitapönerisi