#8martdünyakadınlargünü ‘nde sizi, kadının toplumdaki rolünün önemine, bir kadının etrafındaki insanların hayatını nasıl değiştirdiğine çarpıcı bir örnek olacak #içimdekiyabancı kitabı ile tanıştırmak istiyorum. Ankara’nın #gecekondu semtlerinden birinde yaşıyor Mehmet.Annesi, babası ablası ve abisi ile birlikte.Pek çok genç gibi geleceğe dair umutları var.Keşke Mehmet’in onu sarıp sarmalayan, ailesini bir arada tutan bir annesi olsaydı da bu kitap,bize Mehmet’in hayallerini gerçekleştirerek,mutlu bir yetişkin olma sürecini anlatan tatlı bir masal olsaydı.Mehmet’in sevmeyi bilmeyen, #şefkat ve merhametten uzak, sürekli eleştiren annesi, bize kötüyü göstererek iyiyi, güzeli bulmamız da kılavuzluk ediyor.İlk darbeyi, okulundaki resim öğretmeninden yiyor Mehmet. Bir öğretmen olarak Mehmet’in hayatını kökten değiştiren bu öğretmeni gördüğüme çok üzüldüm.Resim öğretmeni yüzünden okul hayatı sona eren Mehmet, doymak bilmeyen annesi yüzünden de küçük yaşta iş dünyasının içinde bulur kendisini. Yaşadığı mutsuz aile ortamına rağmen saygılı, dürüst, bir çocuktur Mehmet ama kötü insanlar ve kötülükler bir türlü yakasını bırakmaz.Hatta okurken ah be Mehmet bir bitse artık şu çilen, dedirtiyor insana.Kötü bir anne, kötü arkadaşlar,kötünün kötüsü bir abi ve bunların içinde oradan oraya savrulan heba olan bir çocuk.Ben dram sevmem demeyin lütfen, çünkü konusu çocuk olan bu kitabı okurken canınız yansa da okumalı ve ailedeki huzurun çocuklar için önemini iliklerinize kadar hissetmelisiniz. ##muzafferakyol ‘un kalemi ile ilk kez tanıştım.Çok da sevdim.Akıcı olmasının yanında bende çocukken soba başında okuduğum #kemalettintuğcu kitaplarındaki o sıcacık hissi uyandırdı.Mehmet’in hayatında kopan fırtınaları anlatmış Muzaffer Akyol ama sakin bir limandan izliyorsunuz sanki fırtınayı.Bir de kitap kapağının beni çocukluğumun çok sevdiğim ressamı #bobross ‘un yaptığı şahane resimlerden birine götürdüğünden de bahsetmek istiyorum.Çoğumuz biliriz eline fırçayı alıp şurada da mutlu bir tepecik varmış diye çizerdi.Keşke bu tabloda, tepenin eteklerinde, bacası tüten, sarı ışıklı pencerelerinden mutluluk yayılan Mehmet’in evi de olsaydı.#keşfet #oku #sağliklavekitaplakalın