2022 61. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2022 06:14
Böyle kitaplara bayılıyorum.James,dünyadan elini eteğini çekmeye karar vermiş,titiz,huysuz bir emekli edebiyat öğretmeni.Kitapları,yaşlılık defteri ve ilginç fikirleri var.Içinde de egemen olan duygu:nefret.Insanlara tahammül edemiyor.Kendini kendi dünyasına mahkum etmiş.James bir antikarakter gibi dursa da bazı düşünceleri oldukça gerçek ve haklı. James 'in yüreği büyük bir kayıpla yara almış ve başka bir gerçeklik de vicdanını alttan alta kemiriyor.James huysuz olduğu için sürekli söyleniyor:İnsanlara,kitaplara,olaylara,köpeklere...Onun bu söylenmelerini okumak oldukça keyifli.Isaret ettiği bazı şeylerse düşünmeye değer.Özellikle edebiyat hakkında söylenmeyi çok seviyor.Bir de Dickens'la sarsılmaz bağları var.Darke ruh dünyasını muazzam anlatmış,psikoloji ve edebiyat kol kola dans etmiş satırlarda.Ben eserdeki tüm karakterleri sevdim.Özellikle karısı Suzy ile ilişkilerini okumak çok keyifliydi.Sonradan kozasını delme denemeleri,kızı ve torunu ile kurmaya çalıştığı bağ...Her satırından keyif aldım. Kızı Lucy karakteri de başarılı bir şekilde aktarılmış.Kitabı çok sevdim .Kendisine yoğun duygular besledim.Yazarın üslubu,zamanda gidiş gelişler,duyguların aktarımı oldukça tatmin ediciydi.İyi ki okudum.
DarkeRick Gekoski · Sel Yayıncılık · 202189 okunma