Yorucu Bir Kitap
2022 38. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2022 18:25
90 sayfalık bir Jules Verne kitabı olan Doktor Ox'un Deneyi yazardan okuduğum ikinci kitaptı. Okuduğum ilk kitabı Ay'a Yolculuk'u beğenmiş ancak biraz gereksiz ayrıntılarla okuru boğduğunu düşünmüştüm. Doktor Ox'ta ise bu düşünce aklımda daha çok yer edinmeye başladı. 90 sayfa olmasına rağmen anlamakta en çok zorlandığım kitaplardan biri oldu. Jack London'ın"Bir Kuzey Macerası" isimli kitabında da aynı duyguları yaşamıştım. Doktor Ox'un Deneyi kitabını okurken de "ee artık olaya ne zaman geleceğiz yeter uzattığın" der gibi oldum. Kitabın anlatmaya çalıştığı şeyi de hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Doktor Ox'un bir deneyini ve insanların hareketini gözlemlediğini okuyoruz ama bu basit denilebilecek konuyu Jules Verne bilmiyorum, yanlış bir yoldan anlatmış gibime geldi. Bilim kurguyu ve fantastiğe aşık olmama rağmen Jules Verne'in kalemi bana pek uymuyor ve Doktor Ox'un Deneyi isimli kitabını da açıkçası beğenmedim. Ama yazarın edebi kimliğini tartışacak değilim. Mükemmel bir yazım dili ama karmaşık ve okuru yoran bir kalem Jules Verne. 7/10
Doktor Ox'un DeneyiJules Verne · İş Bankası Kültür Yayınları · 202123,7bin okunma