···Okunma: 06 Mayıs 2022 22:47 Ruhun ile yüzünü yer değiştirmek ya da ruhunu şeytana satmak ama asla yaşlanmamak, kim ister? Genç kalmayı ve yaşlanmamayı hepimiz isteriz veya istediğimizi düşünürüz. Fakat beraberinde taşıdığımız kötü bir ruh ile bir ömür geçer mi? Güzel bir yüze sahip olmak dahası dikkatleri üzerinden hiç çekilmeden yaşamak insanı kibire ve gurura sürüklemez mi? Oscar Wilde'nin de dediği gibi "zeka güzellikten hiç şüphesiz daha kalıcıdır." O yüzden bırakın hayat olduğu gibi gelsin size. Genç olduğumuzda gençliğimizin kıymetini bilip yaşlandığımızda yaşlılığımızın kıdemliğini sevelim.
Bir gün Dorian'ın dileği kabul olur ve ondan sonra hayatı düpedüz değişir. Dorian ile beraber akıl arkadaşı Henry ve ressam Basil üzerine de yoğunlaşılmış bir eser. Bu üç karakterin düşünce yapısı birbirlerinden çok farklı. Bu yüzden kitap içinde sık sık felsefi açıdan diyaloglar bulunuyor. Tüm diyalogları okurken altını çizmekten geri kalmayacağınıza eminim. Okurken yer yer düşündüren harika bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim :)