2022 16. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2022 19:50
Ertesi yıl İncil’e göre “Canavar Yılı” olarak kabul edilir. Yani mahşer, kan, ateş her şeyin sonu demektir. Cenevizli antika tüccarı Baldassare’yi bu Canavar Yılından kurtarabilecek tek şey ise Tanrı’nın #yüzüncüad ına ulaşmaktır. Allah’ın 99 ismini tüm kullarının bildiğini ama sadece yüce insanların bildiği yüzüncü adına ulaşırsa dünyayı bu mahşer yılından kurtarabileceğini inanarak yolculuğuna başlar. Cenevizde başlayan yolculuk sırasıyla İstanbul, İzmir Sakız Adası, Cenova, Amsterdam sonra da Londra şeklinde devam eder. Yolcuk esnasında bu şehirlerde şahit oldukları olayları ve aşık olduğu Marta’sını, sevincini, mutluluğunu, umutsuzluğunu…günlüğüne not eder. “İnsanoğlu kaderin elinde şekillenen bir varlıktır. Kader insanı bir anda küçük bir sebepten evinden, yurdundan uzaklaştırabilir ve hayal edemeyeceği olaylarla baş başa kalmanızı sağlayabilir. “ ”Aşk, arzuyla olduğu kadar sabırla da beslenir.” ”Gözyaşıyla ödenmiş bedel, tuzlu suyla geri verilmez.” ”Burnun ucunda olanları görmüyorsan evreni gözlemlemenin ne anlamı var?” ”Zaman hiçbir şeyi onarmamış sanki ya da pek azını onarmış gibi…” ”Tanrının iradesi yerine gelsin ve herkesi layık olduğuyla ödüllendirsin.” ”Yeni bir yaşamı başlatmak neye yarar, dünya sönmek üzereyse eğer?” ”Oysa yazgı benim haberim bile olmadan, çoktan belirlemişti yolumu.” Amin Maalouf Yüzüncü Ad
İnsan ve Duygular
Yüzüncü AdAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20188,2bin okunma