2022 37. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2022 00:40
Kitabı alırken ve okumadan önce büyük beklentiyle başladım. Hatta aylarca okumayı erteledim zamanı gelince okuyayım diye. Aslında Livaneli oldukça çarpıcı ve üzücü olan günümüzde dikkat çekici olan bir konuyu bu kadar basit ve sırf anlatmak için anlatmış gibi yazmasa çok daha iyi bir kitap olurdu. İlk bölümlerde konu çok duygusal başmasına rağmen o kadar basit ve duygusuz şekilde başlatmış ki kitabın başından benden çok geçer not alamadı. Sonradan toparlansa da bu kitapta da nedense Livaneli’nin son kitaplarında hissettiğim yarım kalmışlık, gereksiz yerde yapılan didaktik göndermeler, havada kalmış bilgiler beni çok yordu. Bir yerden sonra çok farklı toplumsal konuları çok karıştırıp gereksiz uzatmış gereksizde merak ettiğim yerleri bir anda bitirmiş. Kitap beni içine alamadı çok beğendim diyemeyeceğim. Kısa olmasına rağmen zor okudum Kitapta küçük bir Ege kasabasında balıkçılık yapan Mustafa’nın oğlunu denizde kaybetmesiyle hayata küsmüş olduğunu ve kendini sorumlu hissettiğini anlatarak başlıyor. Her zaman yaptığı gibi bir sabah erkenden yola çıkıyor ve denizde küçük göçmen bir bebek buluyor. Bebeği oğlu yerine koyup karısının itirazlarına rağmen devlete haber vermeden saklayarak büyütmek istiyor ve olaylar bu şekilde gelişmeye başlıyor.
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,6bin okunma