2022 7. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2022 20:02
Öncelikle Doğan Cüceloğlu'nu saygı ile anarak başlamak istiyorum. İnsanlık, tarih boyunca kendini keşfetme, tanıma, çevresini; yaşayışı algılama ve hep bir anlam arayışı içerisindeydi. Doğan Cüceloğlu'nun Deniz Bayramoğlu ile söyleşisini bizlere aktaran "Var Mısın?" kitabında da insanın bu anlam arayışını, birey olmayı, ekip olmayı, yaşamın içerisinde ki sorumluluğumuzu, içimizdeki öz'ün bize neler sunduğunu, çevre ve insan etkileşimini, yaşamın bize sundukları ve bizim yaşamdan aldıklarımız gibi pek çok konuya değinmişlerdir. "Çektiğim hiç bir acı nedensiz değil. Ben, onlar sayesinde "ben" oldum." Kitap 14 bölümden oluşmakta ve farklı konu başlıkları altında bir soru-cevap gerçekleşmekte. Deniz Bayramoğlu'nun sorularına içtenlikle, samimi ve net cevaplar veren Cüceloğlu; bu süreçte kendi yaşamından somut örneklerle, hayalleriyle, gerçekleştirdiği hedefleriyle, hayatın getirdiği ve getireceği zorluklarla, bireyin kendini keşfetme noktasında yaptığı doğru ve yanlışlarla ilgili bir çok önerisini de okurlarla buluşturmayı başardı. 83 yıllık bir ömürden, Doğan Cüceloğlu'nun anlatımından çok önemli dersler çıkarılabilecek bir kitap. Hem bireysel hem toplumsal sorunlara güzel bir bakış açısı kazandırıyor. Doğan Cüceloğlu'nun vefatından önce yayınlanan son kitabı "Var Mısın?"ı önemle tavsiye ediyorum. İyi günler dilerim. "Madem insan doğdum, olabileceğim en iyi insan olmalıyım."
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,7bin okunma
Büyük usta... Allah rahmet etsin. Kalemine sağlık👌