Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gamze Şahin

Sabitlenmiş gönderi
"Kalbim bu asrın dengi değil."
Reklam
1552 syf.
·
Puan vermedi
Kitabı çok ama çok beğendim.Okurken asla sıkılmadım bence çok güzel kesinlikle okunaması gereken bir kitap. Okuduğum çeviri beni zorlamadı. Özellikle iki cilt olması ve ciltli olması okurken keyif almamı sağladı. Kitabın konusu her ne kadar bilindik olsa da karakterler ve siyasi olaylar kitaba orijinallik katıyor. Kısaca konusundan bahsedecek
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202025,8bin okunma
1552 syf.
·
Puan vermedi
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas
9.1/10 · 25,8bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gamze Şahin
@gamzsahiin·Bir kitabı okumaya başladı
Martin Eden
Martin EdenJack London
9.1/10 · 91bin okunma
Reklam
331 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Jose Saramago'nun 1995 yılında yayınlanan Körlük adlı romanında insanların oluşturduğu medeniyetin ne kadar kırılgan olduğu şok edici bir şekilde tasvir ediliyor. Nereden geldiği belirlenmeyen bulaşıcı bir hastalık ile aniden kör olan ve bir beyazlık gördüklerini söyleyen insanların yaşadıkları panik okuyucu tarafından da hissediliyor.
Körlük
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi · 2022103,9bin okunma
Gamze Şahin
@gamzsahiin·Bir kitabı okumaya başladı
Gül Yetiştiren Adam
Gül Yetiştiren AdamRasim Özdenören
8.1/10 · 17,7bin okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Rus yazar Grigoriy Petrov’un Finlandiya seyahatleri sırasında yazmış olduğu ve 1923 yılında yayınlanan kitabı. Kitap genel olarak ilham verici, harekete geçirici ve ilericidir. Beyaz Zambaklar betimlemesi de bataklıkla arasındaki uçurumu ortaya koymak için kullanılmıştır.Uzunca ama güzel bir girişi var. Kitaptaki tüm cümleler çok değerli ve akla kazınması gerekir diye düşünüyorum. O yüzden bu kitabın okunması gerekiyor.Kitapta zamanında fakir ve yozlaşmış olan Finlandiya’nın gelişimi anlatılmaktadır. Atatürk’ün yaptığı işler Snellman’ınkinden çok da farklı değil. Türkiye’nin o dönemler nasıl bir gelişim gösterdiği aşikar. Hatta fazlası da var. Finlandiya’nın gelişiminde daha çok toprağın işlenmesi ve eğitim üzerine yenilikler yapılırken Türkiye’de kadınlara eşit haklar verme, kıyafet devrimi gibi yenilikler de yapılmış ve Türkiye o dönem başka bir düzeye çıkmıştır. Sanırım günümüz Türkiye’sinde 100 yıl geri gitsek 200 yıl ileri gitmiş olacağız.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202299,3bin okunma
Aydın olmak demek, modaya uygun elbise, şapka giymek ve kolalı gömlek giyinmek demek değildir. Aydın kesim, halkın beyni konumundadır. Halkımız sizi iyi bir eğitim aldıktan sonra yüksek bir gelir elde edesiniz, geceleri eğlenesiniz diye sizi o konuma getirmemiştir. Böyle olanlar gerçek aydın olamazlar. Onlar yozlaşmışlardır. Eğitim almış olanların tümü millî düşünceyi geliştirmeye, millî ruhu uyandırmaya, millî iradeyi güçlendirmeye mecburdurlar.
Milyonlarca halk bedenen, ruhen, fikren ve ahlâken çürüyor da hiç kimse bu kokuşmuşluğu görmüyor. Herkesin karakteri bozulmuş veya herkes bu yozlaşmışlığa alışmış da bunu doğal bir durum sanıyor sanki.
201 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.