Kitap yorumum
2022 57. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2022 18:29
Son Yıl kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kitapta dört lise öğrencisi gencin hauatla mücadelelerine şaihitlik ediyoruz. Kitabı okurken bir ara kendi lise yıllarım belleğimde canlandı. Kitabın sayfaları arasında kaybolduğum anlar da oldu. Yazar kalemiyle büyük bir işçilik çıkarmış ve kitapta kullandığı dil o kadar yakındı ki sıradan insanların günlük konuşma havası vardı. Son Yıl kitabından bahsedecek olursam; Merih lise son sınıf öğrencisi ve üniversite sınavına hazırlanıyordu. Görme engelli olmasına rağmen pırlanta gibi bir kalbi var. Yusuf ise Merih'in en yakın arkadaşı, sırdaşdır. Merih'in okuldaki destekçisi ve  eli ayağı gibidir diyebilirim. Eren ise içe kapadık bir kişiliğe sahipti. Sebebi ise Serebral Parsi hastası bir genç olmasıydı. İşte bunun içinde okulun rehber servisine düzenli olarak gitmekteydi. Merih'le de burada tanıştı.  Berkay, Merih ve Yusuf'la okulun sömestr tatilinde düzenlediği Kartepe seyahatinde tanıştılar. Bu dört genç arkadaşın hayat mücadelesi anlatılmaktadır. Dört gencin sorunlar ve ön yargılarla mücadeleleri işleniyor. Asla kendi sorunlarıyla ilgilenirken de sorumluluk almaktan korkuyorlar. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar madamelavinya moderatörlüğünde @burakramazancelik kaleminden @ikinciadamyayinevi yayınlarından SON YIL kitabının okuyoruz. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #erdeminkitapligi #sonyıl #burakramazançelik #ikinciadamyayınları #sayfa103
Son YılBurak Ramazan Çelik · İkinci Adam Yayınları · 202210 okunma