Ocak 2022
İkinci Adam Yayınları

Kitap yorumum
2022 57. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2022 18:29
Son Yıl kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kitapta dört lise öğrencisi gencin hauatla mücadelelerine şaihitlik ediyoruz. Kitabı okurken bir ara kendi lise yıllarım belleğimde canlandı. Kitabın sayfaları arasında kaybolduğum anlar da oldu. Yazar kalemiyle büyük bir işçilik çıkarmış ve kitapta kullandığı dil o kadar yakındı ki sıradan insanların günlük konuşma havası vardı. Son Yıl kitabından bahsedecek olursam; Merih lise son sınıf öğrencisi ve üniversite sınavına hazırlanıyordu. Görme engelli olmasına rağmen pırlanta gibi bir kalbi var. Yusuf ise Merih'in en yakın arkadaşı, sırdaşdır. Merih'in okuldaki destekçisi ve  eli ayağı gibidir diyebilirim. Eren ise içe kapadık bir kişiliğe sahipti. Sebebi ise Serebral Parsi hastası bir genç olmasıydı. İşte bunun içinde okulun rehber servisine düzenli olarak gitmekteydi. Merih'le de burada tanıştı.  Berkay, Merih ve Yusuf'la okulun sömestr tatilinde düzenlediği Kartepe seyahatinde tanıştılar. Bu dört genç arkadaşın hayat mücadelesi anlatılmaktadır. Dört gencin sorunlar ve ön yargılarla mücadeleleri işleniyor. Asla kendi sorunlarıyla ilgilenirken de sorumluluk almaktan korkuyorlar. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar madamelavinya moderatörlüğünde @burakramazancelik kaleminden @ikinciadamyayinevi yayınlarından SON YIL kitabının okuyoruz. #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #erdeminkitapligi #sonyıl #burakramazançelik #ikinciadamyayınları #sayfa103
Son YılBurak Ramazan Çelik · İkinci Adam Yayınları · 202210 okunma
Onlar herkes gibi ama herkes onlar gibi olamıyor. Dört lise öğrencisi fazlaca sorun ve ön yargıya maruz kalıyor. Asla kendi sorunlarıyla ilgilenirken sorumluluktan kaçmıyorlar. Asla pes etmiyorlar ve birlikteyken hayattan zevk alıyorlar. Birbirlerinden çok farklılar fakat farklarının onları nasıl birbirlerine yaklaştırdığını okuyacaksınız. Okudukça farkların ne denli önemsizliği zihninizde çark edecek.
Kitap
2022 99. kitabı
Son yıl Herkese Merhaba Dört lise arkadaşının birbirinden farklı engellerine rağmen onların hayata tutunuşlarını konu alan güzel bir kitap. Ailesi çingene olan Yusuf, görme engeli olan Merih, serebnal Palsi hastalığı olan Eren ve konuşma zorluğu yaşayan Berkay. Okulda, sokakta, arkadaş çevrelerinde karşılaştığı sıkıntılara, zorluklara rağmen onlar hayata umut dolu bakıyor. Birbirleriyle çok güzel vakit geçiriyorlar ve engellerini unutuyorlar. Sade akıcı bir anlatımı vardı. Kitap ana karakterlerin ağzından anlatılmış bunun için fazla bir betimleme yok daha çok diyaloglardan oluşmaktadır . Farkindalığı olan bir kitaptı. Kitapla sevgiyle kalın.
2022 18. kitabı
Selam ‍️ Sizlere ikinciadamyayınlarından Burak Ramazan Çelik’in kaleminden Son Yıl kitabının yorumuyla geldim ️ Kitap dört lise öğrencisinin hayatla mücadelesini anlatıyor. Özel durumları olan bu öğrencilerin hayatı samimi bir dille okura aktarılmış. Bu gençlerin isimleri Merih, Eren, Yusuf ve Berkay. Bu gençler sorunlara ve ön yargılara maruz kalıyorlar. Zorluklar karşısında birbirlerine kenetleniyorlar. Kitap konusu itibariyle farkındalık yaratıyor. Toplumun ön yargılarını yıkmaya ve algıları değiştirmeye yardımcı olacak bu kitabı tavsiye ederim ️ Kitapla kalın ️