Puan vermedi·280 syf.··Beğendi
· İnsan, ne kadar çabalasa da kendini dışarıdan göremiyor. Düzlükte en fazla 100 metre ileriyi görebileceğimiz gibi kendimize bakarken de yüzeyde kalmaya mahkum tümseğe çıkamadığımız için bir türlü derine de ulaşamıyoruz. Bugün yaşadığımız pek çok duygunun, hayatımızın içinde artık belki de kanıksadığımız ve yanlış yorumladığımız tekrar eden olayların aslında geçmişte bir yerlerde nedeninin gizli bir mayın gibi üzerine basılmayı ve keşfedilmeyi bekleyebileceğini, yazar ve psikolog Mehtap Hanım, üç ayrı gerçeğe dayanan danışan hikayesi ile bize aktarmış.
Bu hikayeleri düşünürken, kitap zaman zaman insanın kendi yaşantısı üzerinde benzer olaylar veya gün yüzüne çıkmayı bekleyen duygular olup olmadığını da sorgulatıyor ve bilinçlendiriyor. Yazar, belki de bu hikayelerle size büyük bir travmanızla yüzleşme ve elbette bir uzman eşliğinde paylaşma cesareti verecektir.
Hikayelerin hızlı akışında bazen duygularda boğulup sindirebilmek için bir nefes alıp, bir bardak çay içme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Hele bir de empatsanız yavaş okumakta fayda var.
Keyifli okumalar...