Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 22 Aralık 2013 16:25 Kokoloji 2 – Isamu Saito & Tadahiko Nagao
Kokoloji serisinin ikinci kitabı, insanın kendi iç dünyasına eğlenceli bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Psikolojik oyunlar üzerinden ilerleyen bu kitap, klasik kişilik analizlerinden farklı olarak hayal gücünü ve anlık tepkileri merkeze alıyor.
Tek başınıza okuduğunuzda kendi cevaplarınızla yüzleşiyorsunuz; arkadaş ortamında okuduğunuzda ise ortaya çıkan farklı yorumlar ayrı bir keyif veriyor. Kitabın en güçlü tarafı da bu: Hem bireysel hem sosyal bir deneyim sunması.
Tahlillerin büyük kısmını ben de oldukça isabetli buldum. Elbette bilimsel bir psikoloji kitabı değil; fakat bilinçaltı çağrışımları üzerinden düşündürmeyi başarıyor. Sorular basit gibi görünse de verilen cevapların yorumları insanı şaşırtabiliyor.
Yıllar sonra ikinci kitabı okumak ayrı bir tat verdi. Aynı sorulara artık farklı cevaplar verdiğinizi fark etmek, aslında insanın değişimini de gösteriyor. Üçüncü kitabı da bu merakla okumak isterim. Eğlenceli, düşündürücü ve sohbet başlatıcı bir seri.