2022 40. kitabı
Merhaba, yazarımız Özkan İrman’ dan yine anılarla dolu #SerYolcusuKalmasın kitabı. Diğer anı kitaplarından farklı olarak yazar, hayatı boyunca yaşadığı ya da bir şekilde şahit olduğu olaylarda yer alan kişilere değinmiş. Bu kişiler, normal değil dediğimiz anormal olarak tanımladığımız “Deliler...” Özkan İrman’ın hayatında iz bırakan ser ile bir şekilde sorunu olan deli diye tabir ettiği kişileri okuyoruz. Bu delilerin bir sınırlaması yok. Gerçekten deli olanlar, deli gibi davrananlar, delirtenler, akıllı deliler... Ser yolculuğunda çeşit çeşit insanla karşılaşıyoruz. Son derece eğlenceli aynı zamanda düşündürücü bir kitap. Bursalı olarak Deli Ayten’i bende biliyorum, fakat kitapta bahsedilen olayı hiç duymamıştım. Bende arkadaşlarıma aktardım :) “Karışçı”, “Caddenin Cimrisi” benim en ilgimi çeken insanlar. Bu insanların da delilikleri hep farklı. Kimi cimrilikten delirmiş, kimisi travma sonrası, bir şeyler sebep olmuş. Ser yolculuğuyla iyisi ile kötüsüyle tüm insanları benimsemeyi ve onlardan bir şey öğrenmemiz gerektiğini bir kez daha anlıyoruz yazarın sayesinde. Hayatımızda bize benzemeyen çok çeşitli insanlar olacak onlara gerektiğinde ayak uydurarak, deliyle deli olarak keyif almalıyız hayatımızdan. Kitapla kalın.
SerÖzkan İrman · Majör Yayınları · 201958 okunma