Görmek isteyenler için yeterince ışık istemeyenler için yeterince karanlık vardır. Toplumsal zihniyet olgusu da bu karanlığın belirlenmesinde büyük bir etkendir. Bazıları gelişime öyle kapalıdır ki zihinlerine sızan ışık huzmesini bile algılamazlar. Doğru bildikleri yanlışlar ile yollarına devam ederken başka insanların ruhlarını da karanlığa mahkum ederler.
Yazarımız toplumsal sorunlara ışık olabilmek amacıyla günümüzde yaşanan benzer bir olayı kaleme almış. O nedenle etkilenmemek mümkün değildi. Sadece edebi açıdan daha kuvvetli bir anlatım olmasını beklerdim. Tasvirler ile anlatım zenginleştirilmişti ama yeterli değildi. Ayrıca bazı yerlerde toplumsal mesajlar verilmeye çalışılırken anlatım kopukluğuna neden olmuştu. Tabi ki bunları görmezden gelebilirim. Çünkü kurguyu genel olarak ele alırsam akıcıydı ve verilmek istenen mesajlar gayet netti.
Bir kitabı tenkit edebilmek için ilk şart o kitabı başından sonuna kadar okumaktır. O yüzden sizinde kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Sonrasında mutlaka hasbihal ederiz.