Puan vermedi·122 syf.····Okunma: 21 Mayıs 2022 12:12 Toltekler 9. ve 12. yüzyıllar arasında yaşayan Meksika Kızılderilileridir. Toltekler , Tula şehrinin dağılmasından sonra 12. yüzyılda birçok kola ayrılmış. Bunlardan en bilinenler Wirrarika, Aztek ve Mayadır.
Kişisel gelişim kitabı diye düşünüyordum kitaba başlarken. Bir hayat felsefesi ve yaşama sanatı olarak adlandırılıyor. Beğendiğim sözler olduğu gibi hiç katılmadığım bölümler de vardı. Her okuyanın kendi süzgecinden geçirip farkli sonuçlara varabilecegi bir kitap.
" Acı da, mutluluk da bir seçimdir. " bu cümle beni en çok düşündüren cümlelerden biriydi. Kişinin bakis açısı mi hayatına yön veren ? Dış dünya etkilerini soyutlayarak kendi içimizde mutlu olabilir miyiz?
Toltek bilgeliğinin kitabının özü ; Dört anlaşma
1- Kullandığın sözcüleri özenle seç
2- Hiçbir şeyi kişisel algılama
3- Varsayimda bulunma
4- Daima yapabildiğinin en iyisini yap
Nagual ; Toltek geleneğinde kişinin kendi bireysel özgürlüğüne ulaşmasında rehberlik eden bir öğreticidir .
Mitote: zihninizde aynı anda farklı düşüncelerin fikirlerin yer alarak ortaya çıkan kaos durumu. Binlerce kişinin aynı anda konuştuğu ve kimsenin birbirini anlamadığı uğultulu ve sisli durum.