2022 4. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2022 17:39
Kitaplığa bakarken tekrar gözüme ilişti etkisinden çıkamadığım, okurken göz yaşlarımı tutamadığım, hayatın bazılarına acımasız olduğunu bir kez daha farkettiğim bu eser. O nedenle karar verdim bu incelemeyi yazmaya. İnsan neydim değil ne oldum demeli diyeceğiniz ve gerçekten bir arkadaşın da dediği gibi tavsiye de bulunarak ya da överek değil “Al, oku” diyerek eline vereceğiniz bir kitap. Yalan yok işl başlarda kahramanımıza çok güzel(sövüyorsunuz) dileklerde bulunuyorsunuz. Ama sonrasında yaşadığı her şeyde sanki sizde onunla aynı şeyleri yaşamış gibi bir parçanız kopuyor. Hayatın kimseye adil olmadığını gördüm bir kez daha. Ve okurken hıçkırarak ağladığım ikinci bilemediniz üçüncü kitap oldu. İlk kez Çin edebiyatından bir eser okudum ve muazzam bir anlatımla karşılaştım. Bu kitap tavsiye olarak karşıma çıkmıştı ve içindeki birkaç cümleden etkilenerek almıştım. Okumaya pek istekli başlamadım ve şuan keşke daha önce okusaydım diyorum. Tavsiye etmekle kalmıyor, alın okuyun diyorum. Fugui ve ailesi her yerde aslında. Kim bilir belki bizlerde de bir miktar Fugui vardır. Yaşamak Yu Hua
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,3bin okunma