Puan vermedi·322 syf.····Okunma: 25 Mayıs 2022 19:24 Uzun süredir klasiklere yoğunlaştığım için fantastik edebiyattan uzak kalmıştım. Zahiri’yi okumak bu açıdan farklı bir deneyim oldu benim için. Bu romanda başrolde kelebekler ve gizemli bir kitap var. Gerçekle hayalin birbirine kenetlendiği, hayatı sorgulatan bir kurgusu var. Clara ve Brain, asil yaradılışlı ve zeki iki kardeş. Düşler ülkesinde gezmeyi seven Clara bir kelebeğin peşinde hayallerine doğru yürür. Brain’ın evde gizli bir bölmede keşfettiği kitapta yazılı olan ne varsa Brain’ı hayrete düşürecek şekilde bir bir yaşamaya başlar. Eşi Phil ve göğsünde kelebek lekesiyle doğan kızı Julia’nın kaderi nasıl şekillenecek? Brain ve Clara’yı bu yolculukta neler bekliyor? Genel olarak sade ve akıcı bir anlatıma sahip, rahat okunuyor. Sadece belli yerlerde ayrıntı daha fazla verilmiş. Giriş kısmı sanki çok hızlı gelişti, daha uzun anlatılsın isterdim. Bir de karakterlerin hep kahve ve mısır gevreği tüketmesi detayı da biraz sık tekrarlanmıştı. Yazarımız @huseyin_albert_cihangir in hayalgücünü kalemine yansıtışı oldukça etkileyiciydi. Olay akışının arasına düşündürücü anekdotlar serpiştirilmesi güzeldi. Dili de anlaşılır olduğu için sıradaki eserlerinin daha da güzel olacağına inanıyorum ️