Albert
Albert
2021
Cinius

2023 49. kitabı
Hüseyin Albert Cihangir / Zahiri Bütün kitap severlerin bayılacağı büyülü bir dünya sunuyor bize #Zahiri. Aksiyonu hiç eksilmeyen, aşkı sevgiyi tüm kalbinizle hissedeceğiniz fantastik bir kitap. Gerçek ile hayal dünyanızın iç içe geçeceği, yer yer duygulanıp gözyaşlarına boğulacağınız yer yer de mutluluktan bulutların üstünde gibi hissedeceğiniz bir okuma deneyimi sunuyor. Clara ve Brain mutlu bir ailenin çocukları. Clara kelebeklerin aşkı simgelediğini düşünüyor ve eşi olan Phil’i bir kelebek sayesinde buluyor. Kendisinden sekiz yaş küçük olan kardeşi Brain zeki ve insanları önemseyen bir kitap kurdu. Bu güzel aile Clara ve Phil’in Julia adında bir çocukları olunca mutluluklarına mutluluk katıyorlar. Ta ki Julia iki yaşına gelene kadar. Kadınları yücelten ve reenkarnasyona inanan bir kabile “Kua Tua”. Kurucuları Tua’nın tekrar dünyaya döndüğüne inanırlar ve bu kişi onlara göre Julia’dır. Neden Julia olduğunu düşünürler? Güneşin onlara efendileri Zem’i geri getireceğine inanan “tüm kainat erkekler içindir” felsefesini savunan “Day” kabilesi. Kua Tua kabilesine düşman olduğu gibi Julia için de tehlike içerirler. Bir kitap düşünün; belli zamanlarda ortaya çıkıp gelecek ile ilgili bazı metinler paylaşıyor ve birden ortadan kayboluyor. Tam “hayal kurdum galiba” derken yine kitaba ve metinlere kavuşuyoruz. İşte Brain böyle bir kitap buluyor. Bu kitap hayatında nasıl bir değişikliğe sebep oluyor? Öğrendikleri bazı şeyleri düzeltmesine vesile olabiliyor mu? Brain o kadar kusursuz ve muhteşem bir karakterdi ki ondan alınması gereken çok dersler olduğunu düşünüyorum. Yazarımız öyle güzel bir evren yaratmış ki bu evrende kendine bile yer vermiş. Kurgunun akıcılığı ve içine çektiği dünya muhteşemdi. Bu güzelliklerle herkesin tanışmasını dilerim. Keyifli okumalar..
2022 12. kitabı
️ Clara ve Brain iki kardeşten öte arkadaş ,dost gibidirler. Clara aşık olacağı kişinin hep Brain gibi Zeki ve Karakterli olmasını ister.. Clara kelebekleri çok ve bir gün ona hayatının aşkını ona getireceğini düşünür. Öyle de olur gittikleri sevgi parkında Phil tanışır ve evlenir. Kızları Julia bir kelebek doğum lekesiyle dünya gelir. Çok eski bir kabile olan Kua Tua kabilesi Julia'nın peşine düşer… Her şey yolunda giderken ortaya çıkan kara kaplı bir kitabın Brain’in karşısına çıkmasıyla herşey değişir… Fantantik türünde olan bu eser gerçekten çok güzeldi .. İlk başta kişileri ve olayları yerine oturturken biraz zorlandım ama daha sonra olaylar kendiliğinden ilerledi.. Sonraki sayfaları hep merak içinde açtığımı söylemeliyim.. İçinde manevi öğütlerinde olmasının yanı sıra , fantastik kurgu kitaba çok ayrı bir hava katmış.. Uzun zamandır fantastik kitap okumuyordum . Bu kitabı gerçekten sevdim .. Kitaba başlarken asla fantastik olacağını tahmin etmezdim , @huseyin_albert_cihangir Yazarımız kitap konusu ile ilgili hiç bir kısa bilgi vermemiş merak uyandırmak adına ama çokda iyi olmuş
2022 65. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 01:06
Merhaba efendim Bugün size fantastik bir romanı tanıtmayı çok isterim. Kitabın konusu ; Clara ve Brain iki kardeşten çok dost gibidirler. Clara karşına çıkacak kişinin hep Brain gibi Zeki olmasını istediği gibi Brain de bir gün saf yüreğinin karşılığını bulacağını söyler. En sevdikleri şey parkta oturup sohbet etmek dışında Clara kelebek hayranıdır. Tam parkta otururken bir kelebek görür ve peşine düşer. Ve Phil adında yakışıklı bir gencin yanına gelir. Tabi clara’da. Bu sayede ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Brain onları mutlu bir şekilde izlemeye devam eder. Phil ve clara evlenir mutlu yuvalarına bir de julia adında kızları olur. Julia’nın doğum izi vardır. Ve bu doğum izi kelebek şeklindedir. Brain o sırada okuduğu bir kitabı yerine koyarken daha önce hiç görmediği gizli bir bölme bulur. İçerisinden bir kara kaplı kitap çıkar. Brain ve julia bir gün eğlenirken etrafındaki insanların onlara baktıklarını hatta julia’nın doğum lekesine baktıklarını fark eder. Bu sırada kara kaplı kitap Brain için yazılar yazmaya başlar. Brain her okuduğunda şoktadır ve gizemi çözmeye çalışır. Kara kaplı kitapta ne yazıyor ? Julia’nın doğum lekesini Görenler neden hayretler ve sevinç içindeler ? Brain bu gizemi nasıl çözecek ? Hayatlarına giren ve çıkan kişiler ne gibi etki bırakacak ? Bu soruların hepsini siz sevgili okurlar bulacaktır. Akıcı ve yalın bir dille anlatılan zahiri fantastik roman severler için harika bir öneri. Kaleminiz daim olsun. Sevgi, saygı ve hoşgörüyle kalın
Zahiri..
2022 21. kitabı
Okunma: 18 Mart 2022 16:10
Açıkçası fantastik kitapları çok sevmiyorum daha gerçekçi kitapları okumayı tercih ediyorum. Kitaba başlarken böyle bir kitap olduğunu düşünmemiştim. Daha doğrusu fantastik olduğunu düşündüğüm kitabın okudukça beni bu kadar sürükleyeceğini de düşünmemiştim. Yazarımız kitap konusu ile ilgili hiç bir kısa bilgi vermemiş merak uyandırmak adına ve çok da iyi etmiş bana göre.. Öncelikle kitap o kadar akıcı bir dille yazılmış ki bu konuda yazarı tebrik etmek isterim. Sayfalar ard arda akıp giderken bir sonraki sayfada karakterlerimizi neler bekliyor diye düşünüyorsunuz. Bazı yerlerde geçişler çok hızlı olduğu için konu eksik kalmış hissi verse de yine de verilmek istenen mesajı alıyorsunuz. Ana karakterimiz Brain ile "yazar" ın diyalogları ve ilişkileri büyüleyiciydi. Ben çok zevk alarak okudum kitabı.. Size de gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Seçimlerimiz
2023 14. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2023 22:04
Zahiri ile görünenin ötesinde gizemli bir dünyanın kapılarını aralıyoruz, daha kitabın ilk sayfalarında kendimizi o evrenin içinde buluyoruz. Clara ve Phil kitaptaki favori çiftim, onlarla birlikte aşkın ve sevginin en güzel ve en masum haline şahit oluyoruz. Brain'in muhteşem zekası ile sevdiği insanların hayatlarındaki her sorunu kusursuz bir şekilde çözmesini, sanki koruyucu bir melek gibi her zaman sevdiklerini desteklemesine şahit oluyoruz ve açıkçası bende hayatımda Brain gibi bir dostum olsun isterdim. Birde Clara ve Phil'in küçük kelebeği Julia var, yavrum küçük yaşında başına gelmeyen kalmadı. Kitabı okurken keşke o en son yaşanan olay hiç olmasaydı dedim, Julia için o kadar üzüldüm ve ağladım ki hatta birkaç gün kitabı okumadım çünkü beni gerçekten çok etkiledi bu olay. Ve gelelim en sevdiğim bölüme kitapta bahsedilen ve reankarnasyona inanan iki farklı kabile var, biri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Kuatua kabilesi diğeri de en sevmediğim çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu Day kabilesi, bu kabilenin lideri Pedro'yu bir kaşık suda boğmak istiyorum çünkü çok gereksiz biri ve olmasa da olurdu bence, kabilesi bile sevmiyor adamı o derece yani, ve kitabın en ilginç kısmı da bu iki kabilenin geçmiş zamandaki kuruluş hikayesi. Daha kitapta neler var neler anlatmakla bitmez. Kısacası Fantastik severlerin bayılacağı, daha önce hiç fantastik kurgu okumamış olanlar için de harika bir başlangıç olacağını düşündüğüm bir kitap. Ben normalde çok sevdiğim kitapları tekrar tekrar okuyorum ve yorumu hazırlamak da oldukça zor oluyor çünkü kitapta yaşanan herşeyi anlatmak istiyorum, Zahiri de çok sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı ve kesinlikle herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık yazarım kaleminiz daim olsun inşallah Yeni yorumlarda
Puan vermedi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Kitap kapağını gördüğümde romantik aşk dolu satırlarla buluşacağımı sandım. Oysaki içinde fantastik dokunuşlar, gizemli geçit, kara kaplı kitap, kitabın içinde yazılan gelecekten haber verircesine yazılmış satırlar, kabileler, kelebek lekeli bebek,karakterin iç sesi ve daha neler neler ile karşılaştım. İnanın bazı kitapları yorumlarken zorlanıyorum. Bunun sebebi kitaba değerini tam olarak verecek satırları toparlayamamaktan korkmam. Bir detayı yazarken bir detayı eksik bırakacağım diye düşünmekten. Buda o kitaplardan biri işte dolu dolu. Kitap içinde kitap okumaktan hoşlanan bir kesim var işte buda tam o kesime uygun . Hem o kitabı görsel olarak kitap yaprakları ile de sunmuş yazar bize. Yazarın kalemi oldukça akıcı kitabın kurgusu şahane bu gizemli ama dokunaklı kitaba kitaplığınızda yer açın mutlaka. "Aldatılmak bize verilen bir ceza mıydı yoksa burnumuzun dibindeki yanlış insanları fark edebilmek için hakkettiğimiz bir mükafat mı?" "Dünyadaki en bencil yaratık, insan"
6 Şubat 2023 / 02:01
2023 5. kitabı
Zahiri / Hüseyin Albert Cihangir Merhaba arkadaşlar Güçlü fantastik kurgusuyla beni bambaşka boyutlara alıp götüren değerli bir eserle geldim. Hemencecik okuyup bitireyim diyebileceğiniz bir kitap olmadığını öncelikle belirtmek isterim.Merak uyandıran kurgusu itibariyle hem biran önce sonuna yaklaşmak isterken bulacaksınız kendinizi, hem de bitmesin diye ağır ağır ilerlerken... Kitabımızın ana kahramanları;iki kardeş olan Clara ve Brain. Clara gerçekten uzak hayalleriyle yaşayan bir genç kız.Her ne kadar aşık olmak istesede,mümkün değilmiş gibi düşünüyordu.Ne varki Tamamlamayı düşündüğü aşk puzzlenin eksik parçası olan asil kişiliğe sahip Philiple bir mavi kelebeğin kanatlarında buluşmuşlardı.... Claranın kardeşi Brain; güçlü karekterinin yanında birde tam anlamıyla akıl küpü ve dehaydı. Brain çatı katı kütüphanesinde gizli bir geçit olduğunu fark eder; ve her şey bu gizli geçitte bulduğu kara kaplı defterde yazılanları okumakla başlar. Kara kaplı kitapta yazılanların Clara ve Philip'in kızları Julia ile ilgili olması ise Brain ve ailesi için içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor... Kara kaplı deftere yazılanlar neydi ve yazar diye ortaya çakan kişi aslında kimdi ? Küçük Julia; Kua Tua kabilesi için önemliyken neden Day kabilesi için tehlike arz ediyordu? Reenkarnasyon ve fantastik kurgunun iç içe geçtiği bu değerli eseri ters köşe olmayı seven arkadaşlara keyifle tavsiye eder, Kitaplı günler dilerim
2022 54. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 10:05
Kitabın nostaljik bir havaya büründüğünü hissettim resmen. Herkeste aynı etkiyi yaratır mı bilmiyorum ama ben eski zamanlardan bir film izliyormuşçasına okudum yazılanları. Sanırım yazarın dilinden dolayı böyle hissettim. Olaylar gerçekten çok hızlı gelişiyor kitap içerisinde hemen aylar, yıllar atlanıverdi. O kısımda biraz anlamakta zorlandım. "Ne ara yaşandı bunlar, ne ara geçti? "dedim. Sanırım daha detaylı okumak isterdim. Kitap iki bölümden oluşuyor diyebilirim. Yazar böyle bir ayrım yapmamış fakat ilk kısım Julia iken ikinci kısım tamamen Brain hakkında geçiyor. İkinci kısmı ilk kısma göre daha çok sevdiğimi ve daha çok ilgimi çektiğini söylemeden geçemeyeceğim. Konusundan bahsetmek istiyorum. Size sadece yazarın kaleminden akıcılığından falan değil kitabın içeriğinden de bahsetmek istiyorum bugün. #konusu (spoiler uyarısı) Ana karakterimiz Clara, kendinden 8 yaş küçük kardeşi Brian gibi asil birine aşık olmak istiyor. Kelebekleri aşkın çağrısı olarak görüyor. Her zaman pozitif düşünüyor ve hayal dünyasında çok fazla dalıyor. Brian ise 13 yaşında olmasına rağmen çok ağır kitaplar okuyan, pratik düşünebilen oldukça zeki ve asil bir karakter. Brain kitaplığının arasında küçük bir gizli bölme keşfediyor, kara kaplı bir defter buluyor. İşin ilginç tarafı ise defter neyi yazarsa karakterlerimiz onları yaşıyor. Kitap Brain'in el yazısına sahip. Boş olan sayfaları, olay yaşanmadan hemen önce doluyor. Kara kitap dışında konusu pek sarmadı, kabile olayları beni çok sıktı keyif alamadım. 16. bölümde kara kaplı kitap hakkındaki birçok taş yerine oturdu. Kitap benim için bu bölümden sonra başladı. Sanırım en keyif aldığım bölüm bu oldu. Az detayları ve eksik heyecanı sebebiyle bir fantastiğe göre sıkıcı buldum. Keyif alarak okuduğum bir eserdi.
Fantastik
2022 45. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2022 00:57
Konusu: Bir kelebek hayatınızı değiştirebilir mi? Peki bulduğunuz kara kaplı bir kitap? Clara kelebekleri çok seven ve kardeşi Brian gibi asil biriyle evlenmek isteyen bir genç kızdı. Brain ise ailenin küçük dehası. Her şey yolunda giderken ortaya çıkan kara kaplı bir kitap her şeyi değiştirecekti ama kimse bunun farkında değildi.. Peki bu hikayede herkes bir kitapta karakterse ve seçimleri kendileri yapamıyorsa? İnceleme: Konusu ve kurgusu çok güzel olan kitapta olaylar tempolu bir şekilde ilerlerken siz de Brain ile birlikte olayları anlamaya ve işleri yoluna koymaya çalışıyorsunuz. İçerisinden birçok alıntı yaptığım kitabın dili sade ve akıcı. Bu da yüksek tempoyla ilerlerken sizi asla yormuyor. Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen gerçekten başarılı ve akıcı bir kurgu okudum. Sadece diyaloglardan bazıları biraz tam olarak oturmamıştı. Ama bu akışı asla bozmadığı için okumayı zorlaştırmıyor. Ben her kitapta diyaloglara çok dikkat ettiğim için daha doğrusu takıntılı olduğum için bunu fark etmiş olabilirim. Özetle, kitabı çok beğendim.
2022 32. kitabı
Clara kelebekleri çok ve bir gün ona hayatının aşkını ona getireceğini düşünür. Öyle de olur gittikleri sevgi parkında  Phil tanışır ve evlenir. Kızları Julia bir kelebek doğum lekesiyle dünya gelir. Çok eski bir kabile olan Kua Tua kabilesi Julia'nın peşine düşer. Peki kabile neyin peşinde ve Julia'ya ne olacak? Brain yatağın altinda bulduğu gizli yerde küçük siyah defter Brain'a neler anlatıyor? Yolda gördüğü Blue hemen aşık olur Ona nasıl ulaşacaktır ve Blue hayatin da neler oluyor Kitabın ismi bana manaviyati çağrıştırdı ki hem fantastik hem de maneviyat vardi bana göre.. Kitap iki bölümden oluşuyor sanki başlarında Julia ve ailesi Sonrasını ile Brain hayatını anlatıyor. Bir çok toplumsal olaylara da değinmiş kitap bunu sevdim. Merak duygusu yüksek akıcı bir üslubu var #Alıntı "Hayatımız birisi tarafından mı yazılıyor yoksa kaderimizi elinde tutan Yazar, kalemi bize mi veriyor? Zahiri: görünürdeki, görünen.