Merak ediyorum.
Ev almak için kredi çekiliyor ya hani merak ediyorum. - Ev almak farz mı ? Haşa ucu açık bir ayet mi var da ben bu cahil benliğim ile geride kalmışım.? Krediye karşı hassasiyeti olan hayırlı insanlarla çevremin sarılı olmasını ne çok istiyorum bir bilseniz. Muhafazakarlar islam dinini yaşıyorlar hayde gel birde burdan yak!! Krediye gelince fetva verildi diyorlar, neye dayanarak fetva veriliyor? kimden müsade alıpta cevaz veriyorlar ? Hayır yani bizim bilmediğimiz bir haberci mi var yoksa ? Müsade Allah katından cebrail a.s ile mi geldi ? Peki bu gelen vahiyse kime teslim edildi ? Efendimizden sonra bize bir ayet indi de ben mi bilmiyorum ? hani sen islam dinini yaşıyordun ? hani sen Allahın kelamını biliyor itaat ediyordun. Nerede şimdi bu söylediklerinde mantık. Bir daha soruyorum cidden ucu açık bir ayet mi yazıyor kitapta ? YAZMIYOR Kİ..! YAZMIYOR..! YAZMIYORRRR.! Kulun bildirdiği değil Allahın bildirdiğidir doğru olan.. hadi kuranı hiç okumadın, hadiste mi okumadın be kardeşim. Rabbim bu meseleyi normalleştirmeyi nasip etmesin faizin hükümlerinden en hafifi bile en ağırdır. Allahım ümmeti muhammede faizli yol nasip etme. Allahım bulaşmış olanı affet tekrarını nasip etme. Allahım bizi birliğin içinde hayırlı insanlar ve razı olduğun topluluk olarak kapında kabul et. Başta kendi nefsime..
Din
Öncelikli derdimiz Allah'ın huzuruna nasıl çıkacağız? Önce onu razi etmek lazım
B. H. K.
Amenna.. Rabbim razı olduğu kullarına katsın ümmeti muhammedi..
Aynı durumdayim, Allah'a ve resulune savaş açmıştır diyor ama kredi kullanmayan yok çevremde.
B. H. K.
Krediyi normalleştirdikleri için istiyorlar ki herkes bu çukura düşsün. Umud ediyorum kredi kullanan aracı olan normal karşılayan kim var ise rabbim ıslah etsin. Yoksa bizler için gözyaşı dökmüş olan peygamberimiz dönüpte bize derse ben ümmetim ümmetim ümmetim diye boşuna mı yaş döktüm. Nasıl bakarız yüzüne hadsizliğimizle nasıl medet umacağız. Rabbim bizleri ayıltsın.