2022 32. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2022 12:30
Etgar Keret / Uç artık 1967 yılında Tel Aviv’de dünyaya gelen Keret öyküleri kısa filmlere ilham veren animasyondan televizyona kadar farklı işlerle de öne çıkan çağdaş edebiyat ve sanat dünyasının en yaratıcı ilgi çekici simalarından biridir. Dilimize ve kırka yakın dile çevrilen kitaplarıyla edebiyat dünyasının en başarılı yazarlarından kabul edilen Keret yaptığı edebi çalışmalar ve sıradışı tarzı sebebiyle Fransa’da şövalyelik nişanına layık görülmüştür. Yazarlığındaki başarısını ispatlayan Etgar Keret sinema senaryoları ve yönetmenlik yaptığı “Jellyfish” filmiyle Cannes film festivalinde Altın Kamera ödülü alarak sinema dünyasında da adından söz ettirmiştir. Mayıs ayı okuma programımda öykü türünde listeme dahil ettiğim Siren yayınlarından Avi Pardo çevirisiyle çıkan Uç Artık kitabı Etgar Keret’in Umduklarını bulduklarında yitirenler, uçmak isteyip yere çakılanlar, modern dünyada var oluş sancılarıyla boğuşanlar, kimlikleri ve aidiyetleri sebebiyle zulme maruz kalanlar gibi karakterlerle sıradışı öykülerden oluşan şaşırtıcı bir skalada öyküler sunmuştur. Daha önce de Tuhaf Dergi’de okuduğum yazarın şaşırtıcı dili, okurken şaşırtan üslubu ve düşündüren tarzıyla listelerime ekleyeceğim bir Yazar. Bu kitabından sonra Keret’in dilimize çevrilen Domuzu Kırmak, Buzdolanının Üstündeki Kız, Gazze Blues, Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü , Nimrod Çıldırışları , Kapı Birden Vuruldu, Bilekkesenler ve Yedi güzel Yıl kitaplarını da mutlaka okuyacağım . Uç Artık Etgar Keret
Uç ArtıkEtgar Keret · Siren Yayınları · 2019133 okunma