Uzun Bir Bilgi Yolculuğu
2022 34. kitabı
Celal Hoca'nın yayımlanmış olan yazılarının konularına göre başlıklar altında toplanmış olan kitaptır.İçinde bilim,felsefe,tarih,sosyoloji ve çok daha fazla konuyla ilgili yazılar var.Kitabı 15 gün civarı bir sürede bitirdim ve sıkılmadan okudum.Bana bir çok bilgi kattığını düşünüyorum.Biraz daha teknik bilgi içeren kısımları da anlayamadım doğrusu.O yüzden benim gibi popüler bilim hakkında çok fazla bir şey bilmeyen birileri de okuyabilir ama bazı yerlerde anlamakta zorluk çekebilirler.Bir değinmek istediğim şey ise kitapta neredeyse her sayfa karşımıza çıkan belli başlı isimler.Anaksimandros,Karl Popper gibi...Celal Hoca bu isimlere çok kez değinmiş ve onlardan kapabileceğimiz faydalı kısımları asla es geçmemiş.Bu olay güzel olması yanında bazen sıkılmanıza sebep olabilir.Çünkü bazı konularda biraz tekrara bağlanmış gibi oluyor.Tabii bunun sebebi önceden yazılmış yazıların derlenmiş olması.Yoksa baştan yazılmış,her konusu kesintisiz devam eden bir eser olsa bu kadar tekrar olmazdı.Sonuca gelirsek herkese önerebileceğim herkese bir şeyler katabileceğini düşündüğüm kitaptır.
Bilim
Bilgiyle SohbetCelâl Şengör · Türkiye İş Bankası Yayınları · 20211,074 okunma