Durmadan Leyla
2022 8. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2022 23:50
Başlangıçta hevesle okumaya başladığım bu kitabı üzülerek yarısında yarım bırakıyorum. Anlatımı Sihirli Annem izliyormuşum gibi hissettirdi ve tahammül edemedim. Yabancı kültürlerin bizim kültürümüze yedirilmesi detayını da sevemedim. Örneğin şaşkınlık tepkisiyle söylenen Allah Allah ibaresi Zeus Zeus olarak geçince gözlerimi devirerek okumaya devam ettim. Ama bir yere kadar... Kitabımızda ana karakterimizin adını bilmiyoruz. Dişi olarak geçiyor kitapta. Dişinin vasat aşk hayatını düzenlemek için Eros devreye giriyor. Eros'un çekilmez kaprisleri, hem uhrevi hem dünyevi yaşantısının karmaşıklığı ve uyuşmazlığı kendisinden nefret etmeme sebep oldu. Eğer bir gün bana da aşk oklarından birini fırtlama cürretini gösterecek olursa o oku havada yakalayıp geri atarım. Başlangıçta komik gelse de hiç tanımadığım birinin aşk ve özel hayatına dair olan detayları bir arkadaşım saatlerce bana zorla anlatıyormuş gibi hissettirdi. Bir balkonda oturup kahve içerek beş saat Dişi'nin kiminle sevgili olacağına, kiminle yatıp kalkacağına dair kritik yapmak, bu cümleleri yazarken bile içimi daralttı. Yazarla tanışma kitabım olacakken veda kitabım olmasından yana endişelerim var. Umarım eğer okursanız benim gibi hissetmezsiniz. Saygıyla, sevgiyle ve kitapla kalın efenim.
Roman
Durmadan LeylaAslı Tohumcu · İletişim Yayıncılık · 2018123 okunma