Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

323 syf.
1/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Din gibi tamamen kişisel (olması gereken) bir konuda, tamamen soyut bir kavramda nasıl mazlum olunabileceğini idrak edebilmek için okuduğum kitapta, aradığım yanıtı bulamadım. Belki başka bir evrende bu kitabı ön yargısız okuyabilirdim ama yazar hakkında bu güne kadar zaten pek çok olumsuz şey duymuş olmam beni ön yargılı kılmış olabilir. Bu yüzden siyaseten bir eleştiri getirmeyeceğim. Ama düşünsel açıdan baktığımda ortada bir mezalim görmüyorum. Kitapta bahsi geçen karakterleri günümüzde de sanki gözlemliyoruz ve topluma çok da yararlı insanlar olmadıkları aşikâr... Bazı konularda 'gerçekten' toplanıp sohbetler etmenin, öğretiler etrafında kümeleşmenin, zaten açıkça ifade edildiği söylenmiş metinlere anlamlar atfetmenin gereğini göremiyorum. Evet bazı konularda toplumca değil bireysel kararlar verilmesi gereğini savunuyorum. Kaldı ki şu günlerde de tecrübe ettiğimiz gibi 'sohbetler', 'toplanmalar' her zaman masum mudur? Bu kitapta bahsedilenler böyle masum mudur? Ben insanların çıkarsız kümeleşebileceğine, kümeleştirebileceğine inanmıyorum. Bu kitapta da her şeyin masum olduğuna dair yeterli kanıt yoktur. Böyle konularda kanıt olması da (en azından bir kitapta ve bu kadar yıl sonra) açıkçası çok zordur zaten. Ancak kendimiz günümüze bakarak aksi yönde kanıtlar bulabiliyoruz.
Son Devrin Din Mazlumları
Son Devrin Din MazlumlarıNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20082,554 okunma
··1 alıntı·
553 görüntüleme
Emre Uçar okurunun profil resmi
Buraya kitabı ve yazarı savunmak için atılmış her yorum, yorumun sahibi tarafından silinmiştir. Ben kendim silmedim. Sonra burada kendi kendime konuşmuşum gibi olmasın:)
Emre Uçar okurunun profil resmi
Şair ve yazar vasfiyla üslûp olarak öyle düşünebilirsiniz. Ben kötü yazardır demedim nitekim bu göreceli bir şey. Ama benim duyduklarım tarihle ilgili bir şey anlatırken doğruyu söylemek üzerine...
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.