Ya fikkirsiz olursam!
Ya davam'dan haberim olmaz, her çekilen yere gelen, yapılan iki edebiyata düşen, ecdadını unutan bir insana dönüşürsem de ayaklarım kayarsa!
Resûlullah صلى الله عليه وسلم buyurmamışmıydı;
Mümin bir delikten 2 defa sokulmaz! Ayetle sabit değil miydi, "mümine karşı merhametli, kâfire karşı şedit olun" nasla sabit olanı unutursam!
Ya İslamiyeti bugünlere gelene kadar kaç alimin, kaç insanın fedakarlıkları ile geldiğini unutup nankörlük edersem?
Yok yok, çıldıracağım, bunları düşünmek yerine bu kitabı okuyum böyle kitapları sık sık okuyum.
Okuyum da kırmızı kalın bir kalemle altı çizilsin, sınırlarımın, fikirlerimin, sabitleşsin, kâfirin yaptıklarını okuyum, okuyum da harekete geçiyim yapılacakları biliyim, fikirlerini zihniyetlerin biliyim.
Cumhuriyetin karanlık yüzünü biliyim, istiklal mahkemelerine karşı nefretim azalmasın, kalbim yumuşamasın.
Masum insanların, o dönemdeki halka ve rejime kötü gösterilme planlarını,
Talebe yetiştiren Âlimlerimizin hücrelerde ömür geçirdiğini
Ulu Hakan Abdülhamid Han'ın üzerindeki komploları,
Menemen hadisesini,
Şeyh said isyanını,
İskilipli Atıf hocayı,
Şapka kurbanlarını,
Bediüzzaman Said Nursiyi,
Süleyman efendiyi,
Abdülhakim Erbaşı hazretlerini,
İki devrin ulu hocası Ali Haydar efendiyi,
İlmi eserlerimizin yakıldığını, toplumun yapısını bozmak adına Âlimlerimizin öldürüldüğünü biliyim, yapılanlar her zaman aklımın bir köşesinde dursun, dursun da kalbimin yanıp, göz yaşlarımın aktığı gibi, davama olan inancımı artsın, artsın ki İslami yüceltmek adına ne yapıyorum sualini kendime hep soruyum!
Necip Fazıl Kısaküreğin Allah ona rahmet ettsin, ondan razı olsun, fikir kitabıdır.
Fikir insana "eyleme geçme" mükellefiyeti getiren bir şeydir.
Bilmek için bilmek değil yapmak için bilmek anlamında fikir edinmeliyiz.
Muhakkak okunmalı.