Lalin Çiçeği
2022 17. kitabı
Mustafa kalemiyle gerçek bir hikayeden esinlenerek yazılmış ebedi bir aşk hikayesi olan #lalinçiçeği İle başlangıç yaparak güzel bir hafta diliyorum herkese. Çocuklukları bir arada oyunlar oynayarak geçen Ömer, Zilan, Aden, Mirza ve Betül’ün gençlik dönemleri de Mirza hariç birlikte geçiyordur. Çünkü Mirza on yaşlarında köyden ayrılmış şehre gitmiş, on yıl sonra da geri dönmüştür. Betül ise Mirza döndüğünde ve ilk karşılaşmalarıyla ona daha farklı gözle bakmaya başlar. Adını koyamadığı duyguyla altüst olmuş, sessizleşmiş, içine kapanmıştır. Can yoldaşı annesine, en yakın dostu Aden’e bile içini açamayacak durumdadır. Kalbi Mirza’ya karşı aşkla dolu olan Betül gün gelir duygularını açar ama karşılık bulamaz. Çünkü Mirza’da şehirde yaşadığı zaman aşık olduğu kızı unutamamıştır. Betül’ün duygularına karşılık verememenin üzüntüsü ile köyden bir kez daha ayrılır. Betül, Mirza’yı düşünmeden bir an bile geçirmez ve aşkını kalbine gömerek içinde yaşatır. Geçen zamanda da yakın arkadaşı Aden, daha yeni evlendiği eşi tarafından öldürülür ve annesinide bir hastalık sonucu kaybeder. Zaten babasız büyümüş olan Betül annesininde ölümüyle küçüklüğünden bu zamana onlara kol kanat germiş dayısı Mansur Bey’in himayene girmiştir. Dayısı Bekiri hiç yalnız bırakmaz ama Betül tek başına yaşamakta kararlıdır. Yalnız yaşadığı o zamanda da kapısına yüzü peçeli bir yabancı gelir… Dahasınıda anlatmak isterdim ama bence merakınıza yenik düşerek okumanızı öneririm. Lalin çiçeği karşılıklı diyalogları ile senaryo gibi yazılmış ve çok akıcı bir şekilde ilerliyor. Kitabı bitirdiğinizde ise hüzünlü bir aşk hikayesi ile yüreginize dokunmuş bir kitabın sıcaklığı kalıyor sizlere. Syf: 300
Roman
Lalin ÇiçeğiMuhammed Mustafa Çetinkaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 029 okunma