Umut
2022 14. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2022 15:32
Merhaba Öncelikle kitabı kesinlikle çok beğendim. Daha öncelerin de kitaba ön yargılıydım. Fakat kitabı elinize alıp okumaya başlayınca o ön yargı kırılıyor ve iyi ki almışım diyorsunuz. Dönemin zorlukların da tek başına mücadele veren bir kızın hayatını anlatıyor kitap ki kitapta yazarın hayatından parçalar da var. Bunca zorluğun içinde yaşama tutunup kendini geliştiren bu kız zamanla farklı hayatlara farklı deneyimlere yelteniyor. Küçüklüğünden başlayan bu zorlu hayat mücadelesi ona hem iyi insanlar kazandırıyor hemde tecrübe edinmesine sebep oluyor. Kitabı size nasıl anlatsam bilmiyorum. Açıkçası ben hayranlıkla okudum. Annesini babasını küçük yaşta kaybedip dayısının bakımı altında yaşayan Jane. Dayısının vefatından sonra evin istenmeyen çocuğu oluyor. Bir süre sonrada o evden ayrılıyor. İşte tamda hayatı bu zaman başlıyor. Dostlukları, eğitimi, insanları tanıması ve yeni şeyler öğrenmesi. 8 yıl sonra yaşanan bazı olaylardan orayı da bırakıyor Jane. Mürebbiye olarak başladığı yeni hayatında onu bekleyen sürprizler var. Size şunu söyleyim. O dönemin şartlarıyla kendinden büyük birine aşık ve onun sevgisi, sadakati çok farklı. Kitabın sonuna kadar hep bir umutla çevriliyor sayfalar. Emin olun okumaya değer bir kitap. :)
Hayat
Jane EyreCharlotte Brontë · Karbon Kitaplar · 202042,1bin okunma