Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk'ta, sevgisizlik ve ilgisizlikle büyüttüğünüz çocukların sonu, ya psikopat ya sosyopat olmakla sonuçlanıyor. Karşılaştığı travma vakalarını bilimsel bir gözle irdeleyerek ve bunları herkesin kolaylıkla anlayabileceği hikayelere dökerek, aşırı strese maruz kalan beyinde tam olarak ne olduğunu açıklıyor ve bu beynin akıl almaz iyileşme kapasitesini ortaya koyuyor.
Bir çocuk psikiyatristi, kendisinin yardımcı olduğu bu çocukların öykülerine yer veriyor. Cinsel istismara uğramış, şiddet görmüş, ailesinden uzak kalmış, ebeveynlerince ihmal edilmiş çocukların tedavi/terapi süreçleri anlatılıyor.
Dr. Perry bize ilişkilerin travmaları üzerinde nasıl etki ettiğini şu şekilde anlatıyor; "Bir çocuk ne kadar çok sağlıklı ilişkiye sahipse, travmadan kurtulup sağlıklı bir biçimde hayatına devam etme ihtimali de artar. İlişkiler değişimin aracılarıdır ve en güçlü terapi insan sevgisidir." İnsan sevgisi... Kitaptaki hemen hemen her çocuğun travma sebebi ilgisizlik ve sevgisizlik.
Anlatılan gerçek hayat hikayeleri göğsünüze taş gibi oturacak bir ağırlığa sahip. Okumadan önce bu durumu göze alarak kitaba başlamanız tavsiyemdir. Umarım bu tür kitaplar konu hakkında duyarsız kalmış insanlara da ulaşır. Sevgiler.
#k:280818 Maia Szalavitz