Puan vermedi·166 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Haziran 2022 16:01 Avusturyalı yazar ve psikiyatr Viktor E. Frankl “İnsanın Anlam Arayışı” isimli bu eserinde, nazi toplama kamplarında yaşamış olduğu süreci okurlara psikolojik tahliller içerisinde aktararak, herkesin bir noktada sorguladığı “hayatın anlamı ne?” sorusuna cevap bulunabilmesini amaçlamaktadır.
Kendisi bu kamplarda yaşayanların psikolojisini bir uzman bakış açısıyla ve sade bir dille okuyucuya aktararak, buradan çıkarılabilecek hayat derslerini bizlere sunmaktadır. Logoterapi isimli ekolün kurucusu olan Viktor E.Frankl’in kitabından çıkarılacak çokça ders olduğunu düşünüyorum. Kitapla ilgili birçok teknik inceleme yapılmış; tekrar değinmeye gerek duymuyorum, bunların dışında benim gibi hayatın içindeki anlam arayışı sürenlerin, “ya ben bu acıları niye çekiyorum ki” diyenlerin, “neden” sorusu içinde boğulanların bu kitaptan fayda görebileceğini düşünüyorum. Yazarın dediği gibi kişiyi en çok yaralayan şey çektiği fiziksel acılar değil, haksızlığın ve mantıksızlığın verdiği ruhsal ıstıraptır. Peki bu acılara değecek şekilde hayatımızı geleceğe doğru şekillendirebilir miyiz? Bu soruya kendimizce cevaplar çıkarabileceğimizi düşündüğüm, yazarın deneyimleriyle harmanladığı bu bilimsel kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. İyi okumalar dilerim.