Puan vermedi·108 syf.····Okunma: 07 Haziran 2022 00:00 Bugun Olympe bizden haber alabiliyor olsa / ya da alıyorsa kesinlikle şaşkınlık ve üzüntü içinde olurdu. Kendi zamanında babasız olarak büyümenin zorlukları ile mücadele ederken bir yandan da Kadın Hakları Bildirgesini hazırladı. Kadınlara hak tanınması gerektiğini, dünyayı yönetmenin akıl ile yapılacak tüm işlerin erkek işi olduğunu savunanlara siz erkekleri de bir kadın dünyaya getirdi bizi dizginleyemez ve durduramazsınız dedi.
Çeşitli oyunlar yazdı kadınları ön plana atacak. Yazılar yazıp başka açık yayınladı. Kadınların politika, siyaset, yönetim, iş hayatında var olması erkekler ile eşit olmasını savundu. İnsanlığı dünyaya getirecek güce sahip olan kadının yapamayacağı şey yoktu ona göre. Aynı zamansa erkeklerin bu güçleri bastırması akıl işi değildi. Bu söyledikleri ve fikirleri Olympe ‘yi giyotine götürdü. Ondan çok sonraki yıllarda kadın hakları kadınların var olması gibi eylemler yavaş yavaş yer etti toplumlarda. Maalesef ki henüz bu eşitlik günümüzde bile tam sağlanabilmiş değil.