Bütün Alıntılar
YOSUNLA ÇALIŞAN BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Energy & Environmental Science dergisindeki bir makaleye göre araştırmacılar, mavi-yeşil alg yardımıyla bir mikroişlemciye bir yıl boyunca kesintisiz yetecek kadar kesintisiz güç sağlama kapasitesi oluşturmayı başardı. Boyut olarak bir AA pil ile yakın boyutlarda olan sistemin temelinde, Synechocystis adlı alg bulunuyor. 10 Nature’da yayımlanan bir makalede bilim insanları, tarihte ilk defa bir mikronova patlamasının gözlemlendiğini duyurdu. Bilinen normal novaların milyonda biri kadar kuvvete sahip olsa da 20 milyon trilyonluk kütleyle gerçekleşebilen bu patlamalar, aynı zamanda klasik novaların aksine tüm yüzeyde değil, yalnızca lokal alanlarda meydana geliyor. Sadece birkaç saat sürmeleri nedeniyle gözlemlenmeleri zor olan bu yeni tür patlamalar, evrenin zannedilenden de aktif olduğunu ortaya koyması açısından hayli önemli. 14 SU ALTINDA 30 DK SAKLANABİLEN ÖRÜMCEK Bilim insanları yaptıkları bir araştırmada tropikal bir örümcek türünün, su altında kendine bir hava baloncuğu yaratarak avcılardan 30 dakikaya kadar saklanabildiğini ortaya koydu. 14 Ay Gü- neş’ten yaklaşık 400 kat daha küçük olmasına rağmen, bize Güneş’ten 400 kat daha yakın olduğu için iki gök cismi de gökyüzünde aynı büyük- lükte görünüyor. 39