2022 65. kitabı
31 Ekim 1989, bir çiftlik evinde kan donduran cinayetler işlenir. Evin her yerinde birbirinden korkunç cesetler ve eve kontrol amaçlı gelen polisin ansızın bir balta darbesi ile öldürülmesiyle başlıyor olaylar... Ve aradan yıllar geçiyor.... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Rosa Hartung'un kızı bir yıl önce kaçırılır ve öldürülür. Katil yakalanmış ve olay kapanmıştır. Bu süreçte görevine ara veren Rosa Hartung'un yeniden görevinin başına geçmesiyle, psikopat bir katil tarafından cinayetler işlenmeye başlanır. İlk kurban bir oyun parkında vahşice öldürülmüş ve sağ eli kesilmiş olarak bulunur. Bir de cesedin yanında kestaneden yapılmış bir bebek. Asıl hayrete düşüren olaysa, Bakan Rosa Hartung'un öldü olarak bilinen kızının, parmak izlerinin kestane bebeğin üzerinde bulunması.  Hem olayı çözmek hem de parmak izlerine bir anlam vermek isteyen Dedektif Thulin ve başka birimden gelen Hess'i zorlu bir görev bekler. Tabi katilimizde boş durmaz ve yeni hatta daha kanlı cinayetler işlemeye devam eder. • • Kitabınızı ve kahvenizi alın. Sessiz sakin bir köşe bulup, kurulun ve kitaba öyle başlayın.  Detayların havada uçuştuğu en ufak bir dikkatsizliğe yer vermeyen, daha ilk sayfadan insanın aklını başından alan ve işte bu dedirten bir kitap. Sayfa sayısı göz korkutucu olabilir ama inanın çok yoğun bir haftada hem de başka bir kitapla birlikte okudum ama yine de düşündüğümden erken bitirdim kitabı. Selda Balaban Baykan abla ile katil diye tüm kişileri saydık sadece katili listeye eklemedik ki nasıl kamufle olmuş siz düşünün. Dedektiflerimizle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan katilin zekasına ve soğukkanlılığına hayran olmamak elde değil Geçmişte işlenen bir cinayet ile başlayıp olayların günümüze bağlanması on numaraydı.
Kestane AdamSoren Sveistrup · Doğan Kitap · 2021215 okunma