2022 11. kitabı
Kitabı aşırı beğendim. Tüm okurlara da tavsiye ederim. Kitabı spoilerlı bir şekilde açıklayacak olsam; Pek de zeki olmayan hatta cahil diye seslendirdiğimiz kişilerden pek bir farkı olmayan Çentoviç yetim ve öksüzdür. Çentoviç bir rahip tarafından evlat edinilip rahibin ayak işlerini gören ve rahibin çabalarına rağmen okumayı bile doğru düzgün öğrenemeyen bir çocuktur. Günlerden bir gün Çentoviç'in satranca olan yeteneği gün yüzüne çıkar ve yükselir, yükselir, yükselir... Dünya birincisi olur. Sıkça şehir değiştirir. Bir gün yine şehir değiştirmek için vapurdayken ona karşı merakını dindiremeyen bir adamın pençesine düşer. Bu adam bir şekilde Çentoviç'in ilgisini çekmek istiyordur ve onun ilgisini çekebilecek tek şeyin satranç olacağını düşünür. Adam satranç oynamak için rakip ararken karşısına egoist bir milyoner çıkar. Adam ile satranç oynarlar ve milyoner yenilir. Bunu kendine yediremeyen milyoner adam ile tekrar oynamak ister. O sırada Çentoviç onların satranç oynadıklarını görüp yanlarına yaklaşır. Ama onları acemi gördüğü için oradan uzaklaşır. Buna sinirlenen milyoner Çentoviç ile para karşılığı oynamayı teklif eder. ve Çentoviç paraya olan tutkusu yüzünden oynamayı kabul eder. Ama karşısına çıkacak olan rakibin değişebileceğini ve davetsiz bir misafirin oyuna katılacağından habersizdir. Satranç Stefan Zweig
Satranç
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020279,6bin okunma