Öncelikle çok güzel bir kitap olduğunu belirtmek istiyorum. Özellikle son sahneleri beni hem çok güldürdü hem de derinden etkiledi. Bir günde bitirilebilinecek bir kitap ve asla ağır değil. Tiyatro okumak konusunda tereddütleri olanlar var ise bunda gerek olduğunu asla düşünmüyorum. BURADAN SONRASI SPOILER ICERIR! En beğendiğim sahnelerden olan Harpagon'un paralarının çalınması ve o paraları yana yakıla araması herkesten deli gibi şüphelenmesi ve bu olayın devamında da Jacques Usta'nın Valére'e iftira atması üzerine bütün olayların sarpa sarması beni oldukça güldürmüştü. Onun dışında Anselme'nin uzun seneler sonra çocuklarına kavuşması ve bunu bir tesadüf ile öğrenmesi ama her şeye rağmen daha olayları sindiremeden çocuklarının mutluluğu için varını yoğunu ortaya koyması beni en çok etkileyen sahnelerden biriydi. Ve son olarak ise bütün kitapta en çok beğendiğim şey olan Cleanté'nin Mariane'e olan aşkıydı. Aşkı için durmadan babasına karşı savaştı ve asla yılmadı, hislerini biraz olsun kaybetmedi ve belki de daha çok aşık oldu. Bu durum kesinlikle en sevdigim şey oldu kitapta. Ve son olarak şunu söyleyebilirim ki kesinlikle çok güzeldi herkese de tavsiye ederim. <3