2022 230. kitabı
#seldaokudu #yaralıdil Öncelikle yazarımızın ele aldığı gibi fotoğraflara ben de çok anlam yüklerim. Tabi eskiden dahaa bir fazla olan bu saklama yöntemi şimdilerde dijital ortamlarda #tbt olarak anılıyor. Neyse ben bu konuya dalmadan kaçayım. İskender Kılıç o zengin bir ailenin oğludur tek hayali fotoğrafçı olmakken ailesi bu mesleğin prestij sağlamayacağı ve ailelerine uygun olmadığını düşünürler ve onun avukat olmasını isterler. Çalışıp başaramasını isterler ki İskender'in çalışmak ile bir sorunu yoktur bunu önce ispat etmek ister. Burslu kazanıp okulu birincilik ile bitirir ve o artık bir avukat adayıdır. Ailesi ise mutludur. Ama İskender artık kendini kanıtlamış ve başaramayacağı şey olmadığını ispat edip artık fotoğrafçı olmak istediğini söyleyip ailesi ile arasını bozar. Sıkıntılı olduğu bu günlerde ise çocukluk arkadaşı ile karşılaşır. Ailesi tarafından onlara uygun olmayan fakir arkadaşıdır Namık ama hayallerine kavuşup arkeolog olmuştur. İskender'in sıkıntısını dinleyip ona iş teklif eder. Artık İskender sevdiği mesleği yapacaktır. Bunun için ise yeni bir iş gelir ve Namık ile Güneydoğu bölgesine doğru yola çıkarlar. İşte bu yolculuk İskender'in hayatını baştan sona değiştirecektir. Nasıl mı? Aşk ile... Veeeee bu aşktan 33 yıl sonra açığa çıkan gerçekler ile... Eeee buradan sonrasını zaten kitapta ben anlatamam ki #alıntı Her insanın yolu illa ki geçer yeryüzünün cehenneminden Kiminin tez vakitte kiminin son nefeste Kabuk tutmaya direnen yaraların acısı yeşertir insanı Bilinmezlikler eşliğinde dirhem dirhem heba olurken insan yaşamı Hayat denen illet tarihin tozlu sayfalarında gizlenen tıpkı bir çocuk masalı
Yaralı DilSezer Belgin · Perseus Yayınevi · 032 okunma