Yaralı Dil

İlk Yayın Tarihi:
25 Nisan 2022
Perseus Yayınevi

2022 62. kitabı
Merhaba, Bugün sizlere @elpisyayinlari ndan @sezerbelgin kaleminden #yaralıdil kitabı ile geldim Kadere inanır mısınız? Bir insanın kendi kaderini yazıp başkalarının kaderini de nasıl değiştirdiğini okuyoruz bu kitapta. İlk olarak kitabın kapak tasarımı dikkatimi çekti kesinlikle içeriğini çok güzel yansıtan bir kapak olmuş Kalemiyle yeni tanıştığım @sezerbelgin ilk okuduğum kitabı oldu ama son olmayacağı kesin Harika bir kurgu sizi baştan sonra etkiliyor asla ne olacağını tahmin edemiyorsunuz ben nefessiz okudum gözlerin dolu dolu hatta ağladığım anlar da oldu çünkü hüzünlü ve hayatın içinden günümüzde de hala var olan gerçekler sizi etkiliyor. Kitaptaki diyaloglar da o kadar güzel ilerliyor ki akıcı bir şekilde elinizden bırakmadan merakla okumak istiyorsunuz İskender hukuk fakültesini birincilikle bitiren bir genç ama fotoğrafçılık onun için vazgeçilmez bir tutku Bir gün çocukluk arkadaşı Namık ile karşılaşır Namık arkeoloji ile ilgilenen ayrıca bir dergide yazar, İskender'e bir teklifte bulunur sevdiği işi yapacak olmanın mutluluğu ile kabul eder ailesi buna karşı çıkıp tüm imkanları elinden alsalar da İskender Namık ile birlikte işle ilgili gidecekleri Suruç mülteci kampına yola koyulurlar. Kamptaki yaşam çocuklar ve Eyüp ile ilgili kısım çok etkiliyor Namık bilgiler toplayıp sohbet ederken İskender resimler çekiyordu,orada bir kaç gün kalıp Dergi için gerekli araştırmayı yapınca kalpleri buruk,üzgün bir şekilde ayrılırlar. Sınıra yakın bir köyde kazı yapmak için yola koyulur Namık, İskender ve Dilaver İşte bütün hikaye o köyde bir dere kenarında gördüğü ay parçasına benzettiği aklından bir türlü çıkaramadığı güzel kızla başlıyor. O güzel kız dilsiz Asmin idi çok acılar çekmiş annesi babası olmayan amcası tarafından şiddet gören bir kızdı Asmin'in
2022 74. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 21:51
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #yaralıdil adlı bir eser ile geldim. Aşık oldunuz mu hiç? Peki ya aşık olduğunuz halde o aşkı yaşayamamak nedir bilir misiniz? Bilmeyenler hadi toplanın bu eseri sadece okumayacaksınız yaşayacaksınız. Konu sadece aşk da değil çaresizliğin kişiye neler yaptırdığını da görüyoruz. Konuya gelecek okursak, İskender fotoğrafçılık ile uğraşmayı sevdiği halde ailesinin isteği üzerine hukuk fakültesinden mezun olmuştur. Lakin mezun olduktan sonra bu mesleği yapmak istemez sevdiği mesleği yapmaya karar verir. Bunu duyan ailesi, kabul etmez ve zamanla aile bağı biter. Kendine başka bir hayat kurmaya çalışınca zorluklar yaşar sonunda bir arkadaşının evinde kalır ve onun çalıştığı yerde fotoğrafçı olarak işe başlar. Burda arkadaşı ile birlikte bir iş gezisine giderler. Doğu bölgesine doğru yola çıkarlar. Bu yolculuk İskender’in hayatını değiştir. İskender Asmin adında bir kişiye aşık olur. Bir süre fırsat buldukça görüşürler ve aralarında büyük bir bağ olur. Ama Asmin’nin başına gelen talihsiz bir olay yüzünden intihar eder. İntihar ettiğini duyan İskender deli Musa’ya saldırır ve orada İskender silah ile vurulur. Peki şimdi diyeceksiniz hikaye bitti aksine burdan sonrasını okurken soluğunuz kesiliyor şaşkınlık, hüzün, sevinç son sayfalara kadar devam ediyor. Hayatın bize ne zaman ne yaşayacağını asla tahmin edemeyiz. O zaman umut etmekten vazgeçmeyelim. Yazarın kalemini çok sevdim. Uzun süredir beni böyle derinden etkileyen bir eser okumamıştım. Gönül rahatlığıyla alın ve okuyun. Yazarın kalemi daim olsun.
2022 57. kitabı
Bugün size ismi ve kapağıyla dikkat çeken #yaralıdil kitabıyla geldim. Hayatın içinden, güzel ve şaşırtıcı sonla biten bir kitap. Sayfalar biterken şaşırıp iki güzel sonla mutlu oldum. Heybeme,size gönlüm rahat tavsiye edebileceğim bir kitap daha ekledim çok şükür. İskender zengin,ailesi mutlu olsun diye çok istediği fotoğrafçılık hayalinden vazgeçip hukuk okuyan başarılı bir gençtir. Mezun olduğu gün bu mesleği yapmayacağını itiraf eder. Bir gün arkeolog ve aynı zamanda bir dergide yazarlık yapan arkadaşı Namık ile karşılaşır onun yardımıyla İskender de aynı yerde çalışmaya başlar. Iki arkadaş mültecilerin yaşadıklarını anlatan yazı hazırlayıp fotoğraf çekmek için güneydoğuya gider. Aynı zamanda orda tarihi eser haberide alan Namık hayatlarını değiştirecek bir işe kalkışırlar. İşte asıl hikayemizde bundan sonra başlıyor. Heyecan,aşk,mücadele,arayış... 33 yıl öncesinde İskender'i ve Asmin'i okurken 33 yıl sonrasında Tuncel'i ve arayışını okuyoruz. İskender'in yaşadıklarıyla hüzünlenip Tuncel'in gerçekleriyle şaşırıyoruz
2022 16. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2022 11:10
İskender zengin bir ailenin oğludur. Bu hayatı elinin tersiyle itip çocukluk tutkusu olan fotoğrafçılık işini bir çocukluk arkadaşı vasıtasıyla yapmaya karar verir.İlk işleri Suriyeli mülteciler ile ilgili bir yazı yazmak ve fotoğraf çekmektir bunun için dergi İskender ve Namık'ı Suriye sınırina gönderir. Sınır kapısında gelen grupların fotoğraflarini çekerler mülteci kampındaki çocukların fotoğrafini çeker İskender burada küçük Eyüp' le tanışır çok sever onu. Oradaki işleri bitince Namık'ın bir arkadaşının yanına gitmek için İran sınırındaki bir köye giderler . Orada İskender ve "dilsizliğin hikayemizin dili olsun"dediği Asmin tanışır ve aşık olurlar. İskender İstanbul'a giderken Asmin'i eziyet eden amcasından kurtarıp onunla evlenmek için götürmek istediğini söyler. Ama bilmedikleri bir şey vardır o da Asmin ve İskender' in hikayelerinin yarım kalacağıdır çünkü onları farklı bir son bekliyordur. #kitapyorumu Yazarın dili ile yeni tanıştım ve iyiki tanışmışim anlatım tarzı,hikayelerin bağlantıları, değindiği konular çok hoşuma gitti. Kitap beni duygu karmaşasına sürükledi bir sayfada gülerken diğer sayfada ağlıyordum. Bu yüzden dolayı çok değişik duygular hissediyorum hâlâ. Mülteci kampındaki çocukların İskender'le olan konuşmaları bakışları çok tatlıydı . Ama Eyübun hikayesi çok acıklıydı. Asmin ve İskender ile ilgili olan yerlerde o kadar duygusala bağladım ki anlatamam . Bence bu yüzden sizde okuyun ve tavsiye edin çevrenize
1000k
2024 11. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2024 12:19
Amazon'dan ilk defa ucuz diye aldığım, araştırmadan sıfır beklentiyle okuduğum bir kitaptı. Ve şaşkınım bu denli güzel çıkmasına. Kitaba bir puanımı yazım hatalarından ötürü kırdım. Konusuyla, anlatımıyla güzel olan içime işleyen bir kitaptı. Konusu hakkında bilgi vermek istemiyorum. Kitabın açıklama kısmında yazanla yetinip öyle okumanızı tavsiye ederim. ''Kaderin birbirine bağladığı insanlar birbirlerine sürekli rastlar.'' -The Witcher
1K
2022 144. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2022 00:00
"Önyargılar meğer ne koca yanılgılarmış. Bilmeden, dinlemeden yaraladığımız ne çok kişi varmış..." " Unutma doğan her güneş ölü bir geceyi defneder. Yeni umutlar diriltir." Kitaba başlamadan önce bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Duygusal bir kitap Yaralı Dil . Bu duygusal ortam yazarın sade ve akıcı anlatımı ile birleşince ortaya harika bir kitap çıkmış. Kitap iki bölümden oluşuyor. İkinci bölüme geçince tamamen farklı bir karakter görünce ilk önce şaşırdım . Çünkü ilk bölüm öyle bir yerde bitmişti ki devamını aşırı merak ettim. Sabırsızlıkla sayfayı çevirip farklı bir karakter ve otuz üç yıl sonrasını görünce ne kadar şaşırdığımı tahmin edersiniz. Bakalım nereye varacak gereken yazar öyle güzel başlamış ki olayları takdir ettim Tabii bazı yerleri tahmin ettim. Sakın bu adam şu çıkmasın , böyle olabilir mi diyerek okudum ve öyle çıktı. Tabii şimdi ayrıntılı isim belirtmiyorum , okuyacak olanlar için #spoiler olmasın , yoksa çok keyif kaçırıcı oluyor Konudan kısaca bahsedeyim : İskender ailesini mutlu etmek için hukuk fakültesini okumuş ve birincilikle mezun olmuştur. Ailesini mutlu ettiğine göre artık sıra kendisine gelmiş ve ailesine hukuk alanında çalışmayacağını söylemiştir. Bu durum ailesi ile arasını açmış o da arkadaşı Namık 'ın yanında taşınmış ve onunla aynı dergide fotoğrafçı olarak çalışmaya başlamıştır. Namık hem dergide yazar hem de arkeologdur. Sınıra göçmenlerle ilgili bir yazı yazmak aynı zamanda da bir kazı çalışması için giderler ve bu yolculuk İskender'in hayatını tamamen değiştirecektir... Kitabın arka kapağında da belirtildiği gibi otuz üç yıllık bir sır aralanıyor bu kitapta. Sevgi , aşk, dram, acı, arayış gibi farklı duyguların yer aldığı bu etkileyici kitabı çok sevdim ben.
2024 73. kitabı
SEZER BELGİN-YARALI DİL . . . Merhabalar bugün sizlere #yaralıdil kitabı ile geldim çok severek ve altını çizerek okuduğum bir kitap oldu gelelim konusuna ; Kitabımız iki bölümden oluşuyor ilk olarak İskender ikincisi Tuncel'in hikayesi ... İskender Kılıç hukuk fakültesini birincilik ile bitirmiş bir genç varlıklı bir ailenin gözbebeği.Diplomasını aldığı gün ailesine avukat olmayacağını ve yıllardır hayalini kurduğu fotoğrafcılık yapacağını söyler.Tabi ailesi bu duruma karşı çıkar günlerce evden kopuk,çaresiz ve parasız yaşar bir gün parkta dolaşırken eski arkadaşı olan Namık ile karşılaşır ona yaşadığı durumu ve işsiz olduğunu söyler.Türkiye -İran sınırında bir mülteci kampında ki insanların yanına gidip fotoğraf çekileceğini ve orada ki tarihi eserleri bulmak adına uzun bir yolculuğa çıkacağını söyler.O kampta yaşanan hayat mücadelesi ve ağır şartlar altında yaşayan insanları görünce çok utanır.Mülteci kampında ki işler bittiğinde define aramaya giderler ve oraya yakın bir köyde Asmin ile karşılaşır o zaman iki genç hikayenin baş karakteri olurlar. İkinci bölümde ise Tuncel öğretmenin hikayesine konuk oluyorsunuz.Annesinin ani kaybından sonra kendisine bırakılan bir mektup ile bütün yaşamış olduğu hayatının bir yalan olduğunu gerçek ailesinin ondan gerçekleri sakladığını ve annesini bulmak için İstanbul'dan başlayan hikayenin Erzurum'a kadar uzanması otuz üç yıllık bir sırrın ilmek ilmek çözüme ulaşması.Asmin ve İskender'in hazin sonu heyecan,aşk,gözyaşı,pişmanlık bu kitapta hepsi vardı çok çok beğenerek okudum sevgili yazarımızın yüreğine sağlık kaleminiz daim olsun @sezerbelginn
2022 50. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2022 00:00
Kitapta iki farklı hayat ama tek bir ortak nokta var. İlk bölümde İskender' in, ikinci bölümde ise Tuncel' in hikayesini okuyoruz. İskender ailesini memnun etmek için hukuk fakültesini birincilik ile bitiren varlıklı bir ailenin tek oğludur. İskender avukatlık değil fotoğrafçı olmak istiyordur ama ailesini bunu kabul ettiremez. Diplomasını onlara verip bazı eşyalarını alarak arkeolog olan çocukluk arkadaşı Namık' ın yanına taşınır ve onun yanında çalışmaya, fotoğraf çekmeye başlar. Türkiye-İran sınırında bir köyde arkeoloji çalışması yaparken hüzünlü bir hikayesi olan Asmin ile tanışır ve ona aşık olur. Sizce onları nasıl bir hayat bekliyor? Tuncel ise annesi ile birlikte yaşayan öğrencileri tarafından sevilen bir edebiyat öğretmenidir. Annesi evlenip yuva kurmasını ister. Tuncel sevdiği kadının fotoğrafını gösterdiğinde annesi bayılır ve hastaneye kaldırılır. Annesi ondan sakladığı bir sırrı olduğunu, cevabının ise evde bir kutuda sakladığını ancak kendisi öldükten sonra açıp bakmasını ister. Tuncel öğretmeni bekleyen sır nedir? İskender ve Tuncel' in nasıl bir bağlantısı var? Merakta bırakan bu soruların cevabı kitapta sizleri bekliyor. 'Vicdanını kendine pusula yapmış insanlar, en ağır acıyı kalp kırdığında hissedermiş.' 'Dil altında ne çok yaralı kelimeler biriktiririz değil mi? Dile gelmeyen bazı kelimeler yaşam ve ölüm arasındaki çizgi gibidir. Herkesin dili biraz yaralıdır aslında. Bazen söylenilen bir kelime insanı ne çok yaralarken bazen de kanayan bir yarayı anında sarar.'
2022 230. kitabı
#seldaokudu #yaralıdil Öncelikle yazarımızın ele aldığı gibi fotoğraflara ben de çok anlam yüklerim. Tabi eskiden dahaa bir fazla olan bu saklama yöntemi şimdilerde dijital ortamlarda #tbt olarak anılıyor. Neyse ben bu konuya dalmadan kaçayım. İskender Kılıç o zengin bir ailenin oğludur tek hayali fotoğrafçı olmakken ailesi bu mesleğin prestij sağlamayacağı ve ailelerine uygun olmadığını düşünürler ve onun avukat olmasını isterler. Çalışıp başaramasını isterler ki İskender'in çalışmak ile bir sorunu yoktur bunu önce ispat etmek ister. Burslu kazanıp okulu birincilik ile bitirir ve o artık bir avukat adayıdır. Ailesi ise mutludur. Ama İskender artık kendini kanıtlamış ve başaramayacağı şey olmadığını ispat edip artık fotoğrafçı olmak istediğini söyleyip ailesi ile arasını bozar. Sıkıntılı olduğu bu günlerde ise çocukluk arkadaşı ile karşılaşır. Ailesi tarafından onlara uygun olmayan fakir arkadaşıdır Namık ama hayallerine kavuşup arkeolog olmuştur. İskender'in sıkıntısını dinleyip ona iş teklif eder. Artık İskender sevdiği mesleği yapacaktır. Bunun için ise yeni bir iş gelir ve Namık ile Güneydoğu bölgesine doğru yola çıkarlar. İşte bu yolculuk İskender'in hayatını baştan sona değiştirecektir. Nasıl mı? Aşk ile... Veeeee bu aşktan 33 yıl sonra açığa çıkan gerçekler ile... Eeee buradan sonrasını zaten kitapta ben anlatamam ki #alıntı Her insanın yolu illa ki geçer yeryüzünün cehenneminden Kiminin tez vakitte kiminin son nefeste Kabuk tutmaya direnen yaraların acısı yeşertir insanı Bilinmezlikler eşliğinde dirhem dirhem heba olurken insan yaşamı Hayat denen illet tarihin tozlu sayfalarında gizlenen tıpkı bir çocuk masalı
2022 101. kitabı
Merhaba kitap severler; İskender varlıklı bir ailenin tek oğludur.Sırf ailesinin isteği ile hukuk fakültesini birincilikle bitirmiştir. Çocukluğundan beri fotoğraf çekmeye tutkusu vardır. Ailesinin bütün servetini iterek fotoğrafçı olmak,hayallerini gerçekleştirmek için hareket eder. Çocukluk arkadaşıyla çalışmaya başlar. Suriyeli mülteci kamplarında ki yaşantıya şahit olur.İskender, mülteci kamplarında ki çocukların arasında Eyüp, ile bir bağ kurar.Ah Eyüp yüreğimi dağladın... Ne hikayeler ne yaşantılar var. Hayatın içinden bir kurgu... Çocukluk arkadaşı Namık ile İran sınırında ki bir köye gider.Bir kaç gün konaklayıp işlerini bitirip döneceklerdi. Nerden bile bilirdi ki İskender, bu köy, yaşantısını altını üstüne getireceğini... Her şey burda başlarken bir anda tepe taklak olmayı...Ne mücadeleyle, kayıplarla karşılaşacaktır? Kitabın adı hakketten Yaralı Dil... Bir dilsiz aşkı yani Asmin'i İskender'i anlatıyor...Nerden tutarsanız tutun hüzün ve dram... Biz bu eseri canım arkadaşım @baygunun_kadrajindan ile okuyup tahliller eşliğinde değerlendirdik. @perseusyayinevi 'ndan çıkan @sezerbelginn 'ın kaleme aldığı #Yaralıdil isimli kitabı okuyup inceledim. . Aylin Karadamak Özlem Hilal Yıldırım #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#kitapoku #bookstagram#fyp #etamin #kızçelerileokuyoruz #benimseçkilerim
1000k